Đukić: Građanima podijeljeno oko 40 poklona, i u Bijelom Polju proslavljamo 9. maj – Dan Evropske unije

Podsjetićemo da je EU našoj državi više puta pomogla i na taj način pokazala solidarnost što je jedna od temeljnih vrijednosti EU", kazao je predsjednik NVO MMNE, Željko Đukić.

3101 pregleda 1 komentar(a)
Sa događaja, Foto: NVO MMNE
Sa događaja, Foto: NVO MMNE

Nevladina organizacija (NVO) Multimedijal Montenegro (MMNE) saopštila je da je danas na početku Ulice Slobode u Bijelom Polju instalirala dva promo pulta, slova sa sloganom "YES EU" i simbole Evropske unije (EU).

"Tradicionalno i ove godine okupili smo se ovdje na gradskom trgu na ul. Slobode da obilježimo 9. maj - Dan Evropske unije", ističe se u saopštenju te NVO.

"Nevladina organizacija Multimedijal Montenegro (MMNE) iz Bijelog Polja već godinama kao jedan od najvećih promotera Evropske unije na sjeveru Crne Gore na ovaj način želi da podsjeti građane da je važno da stremimo prema tom cilju, prema ujedinjenju u zajednicu evropskih naroda, naravno, za sve to potrebno je mnogo više od ovog događaja kao što je naš, a to je prije svega politička volja, potrebno je da se promijene neke loše i ružne navike u našoj državi, da se poštuju zakoni, da svi imaju jednaka prava i jednostavno na taj način možemo pokazati da smo spremni, na taj način ćemo sigurno biti punopravni članovi EU. Danas smo u saradnji sa Evropskom kućom iz Podgorice obezbijedili oko 40 poklona koje smo podijelili našim građanima i na taj način još jednom skrenuli pažnju da i u Bijelom Polju proslavljamo 9. maj – Dan Evropske unije", kazao je Željko Đukić, predsjednik NVO MMNE.

On je dodao da na ovaj način žele da građanima približe proces EU intergracija, povećaju informisanost i utiču na svijest o važnosti procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, kao i o benefitima za našu državu koje pruža EU.

"Dodatna motivacija bila je i 9. maj, važan datum koji se obilježava u svim zemljama članicama EU ali i na više lokacija u Crnoj Gori. Podsjećamo da je 1950. godine ministar spoljnih poslova Francuske Robert Šuman predstavio predlog ujedinjenja proizvodnje ugljena i čelika Francuske i Njemačke čime je stvoren politički okvir za buduću euvropsku naddržravnu zajednicu – Evropsku uniju. Crna Gora kao buduća članica EU već prihvata sve standarde i zakonske okvire koji su veoma važni za sve naše građane. Podsjetićemo da je EU našoj državi više puta pomogla i na taj način pokazala solidarnost što je jedna od temeljnih vrijednosti EU", kazao je Đukić.

Bonus video: