Pokrenuta realizacija projekta „Zakorači u Aromu i upoznaj Italiju“

Ambasada Italije u Crnoj Gori i ICE- Italijanska agencija za spoljnju trgovinu , u saradnji sa kompanijom Domaća trgovina, pokrenuli su projekat pod nazivom „Zakorači u Aromu i upoznaj Italiju“.

42902 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Domaća trgovina
Foto: Domaća trgovina

Inauguraciji koja je organizovana povodom početka ovog projekta u Aroma marketu u BIG Fashion Podgorica, prisustvovali su ambasador Italije u Crnoj Gori, Andreina Marsella, direktor ICE- Italijanske agencije za spoljnju trgovinu, Antonio Ventresca i predstavnik kompanije Domaća trgovina u čijem sastavu posluju Aroma, City i Conto marketi, Novica Vojinović.

Saradnja ove dvije zemlje se odvija na mnogim poljima, a ovo je jedan od projekata koji na novi način predstavlja javnosti i potrošačima kvalitet i originalnost italijanskih proizvoda. Prisutnima se na događaju obratila Andreina Marsella, Ambasador Italije u Crnoj Gori. „Veoma sam srećna i zadovoljna što prisustvujem početku ovog projekta, koji će omogućiti crnogorskoj javnosti da bolje upozna italijanske proizvode. Bolje upoznavanje enogastronomskih proizvoda iz Italije, je prilika da se dublje uroni u kulturu moje zemlje. Nadam se i vjerujem da je današnji događaj samo prvi u nizu kontakata koji će se ostvariti između Italije i Crne Gore, kako u prehrambenom tako i u vinskom sektoru. Mislim da je veoma značajno što se kroz ovaj projekat pružila mogućnost da Italiju bolje upoznaju u Crnoj Gori, kao i da Crnu Goru bolje upoznaju u Italiji, i to nam zaista omogućava da dodatno razvijamo jake ekonomske odnose - izjavila je Andreina Marsella.

Ambasador Italije u Crnoj Gori, Andreina Marsella
Ambasador Italije u Crnoj Gori, Andreina Marsellafoto: Domaća trgovina

„Projekat "Zakorači u Aromu i upoznaj Italiju" je po svom konceptu jedinstven, jer potrošačima omogućava da otkriju i uživaju u autentičnim italijanskim proizvodima koje mogu pronaći u našim marketima u Crnoj Gori. Zadovoljstvo nam je što možemo da ponudimo preko 75 italijanskih brendova, od kojih su neki ekskluzivno mogu naći u Aroma, City i Conto marketima. Proizvodi će u narenda četiri mjeseca biti posebno izloženi, dodatno zastupljeni i medijski prezentovani, kako bi potrošačima posebno približili kvalitetne i raznovrsne proizvode iz Italije. Ovaj projekat je samo jedan korak u našem nastojanju da u kontinuitetu unaprjeđujemo kvalitet naših usluga i proizvoda. Zahvaljujući našem pristupu i konstantnom radu na inovacijama, nastojimo da pružamo najbolju vrijednost našim potrošačima“ - saopštio je Novica Vojinović, predstavnik kompanije Domaća trgovina.

Predstavnik kompanije Domaća trgovina, Novica Vojinović
Predstavnik kompanije Domaća trgovina, Novica Vojinovićfoto: Domaća trgovina

Italijanska agencija za spoljnju trgovinu ICE podržala je projekat, a ovom prilikom direktor agencije Antonio Ventresca je saopštio:“ Danas prisustvujemo jednom događaju koji je poseban. Ambasador Marsella i gospodin Vojinović su već dobro rekli, ovaj projekat nije jednostavan, već veoma ambiciozan. Prije svega bismo rekli da je kulturološkog karaktera zato što sa sobom nosi ono čuveno „Made in Italy“. Jadransko more nas ne razdvaja, nego spaja. Ja sam iz italijanske regije Abruzzo i ukoliko krenem plivati morem sa vaše obale, ja ću doplivati do ove regije u Italiji odnosno moje kuće. Kada dođem u Podgoricu, zaista se osjećam kao u svojoj kući. Povezivanje dvije zemlje počinje preko hrane, tradicije, kulture ina kraju preko trgovine. Ova trgovačka grupacija to zaista radi na odličan način i moram reći da dobro sarađujemo već od prvog dana“.

Direktor ICE- Italijanske agencije za spoljnju trgovinu, Antonio Ventresca
Direktor ICE- Italijanske agencije za spoljnju trgovinu, Antonio Ventrescafoto: Domaća trgovina, Antonio Ventresca

Projekat "Zakorači u Aromu i upoznaj Italiju" će trajati od 5. maja do 26. avgusta i potrošačima Aroma, City i Conto marketa biće ponuđen veliki izbor kvalitetnih italijanskih proizvoda.