Pavićević: Dodatno razmatrati nalaze DRI

Senator dr Radulović upoznao je predsjednika Odbora sa rezultatima revizije i stepenom realizacije preporuka za uspješnost programa za rano otkrivanje raka dojke

1122 pregleda 1 komentar(a)
Foto: DRI
Foto: DRI

U budućem periodu nadležni matični odbori dodatno treba da razmatraju nalaze Državne revizorske institucije (DRI) u cilju podizanja odgovornosti subjekata revizije u cilju potpunije implementacije izdatih preporuka.

To je rekao predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Srđan Pavićević koji se sastao sa senatorom DRI Branislavom Radulovićem.

Oni su, saopšteno je iz DRI, održalli sastanak na temu realizacije preporuka iz revizije „Uspješnost sprovođenja Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke“, a u cilju sagledavanja rezultata revizije i potpunije implementacije izdatih preporuka.

"Senator dr Radulović upoznao je predsjednika Odbora sa rezultatima revizije i stepenom realizacije 10 izdatih preporuka kao i potrebom podizanja odgovornosti subjekata revizije sa stanovništva pune implementacije preporuka gdje poseban značaj imaju nadležni skupštinski odbori. Dr Pavićević dao je podršku radu revizorskog tima i naglasio potrebu da u budućem periodu posebno nadležni – matični odbori dodatno razmatraju nalaze DRI u cilju podizanja odgovornosti subjekata revizije u cilju potpunije implementacije izdatih preporuka".

Pavićević je, kazali su, upoznat od strane revizorskog tima i sa rezultatima IT revizije „Izvještaj o reviziji Elektronskog servisa e-naručivanje na Portalu e-zdravlje“.

Bonus video: