Nikšić: Polomljene betonske klupe

NVO Pandurica a je krajem februara, u saradnji sa Turističkom organizacijom, Skupštini opštini (SO) Nikšić podnijela inicijativu da se osvijetli Carev most koji se ubraja u najljepše objekte ove vrste u Crnoj Gori

12697 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Polomljena betonska klupa kod Carevog mosta, Foto: Privatna arhiva
Polomljena betonska klupa kod Carevog mosta, Foto: Privatna arhiva

Prošlo je manje od dva mjeseca kada je NVO "Pandurica", u saradnji sa Opštinom Nikšić i lokalnom turističkim organizacijom, postavila kod Carevog mosta mobilijar - klupe i korpe za odlaganje otpada, a danas su nepoznati vandali sve betonske klupe polomili.

"Jutros kada sam krenuo na posao klupe nijesu bile polomljene. Plašio sam se da će se ovo desiti, ali mislio sam da će makar šest mjeseci 'izdržati'. Toliko o našoj kulturi. Nas kao društvo treba poslati na posmatranje", vidno iznenrviran kazao je čitalac koji je portalu Vijesti poslao fotografije i video polomljenih klupa.

NVO Pandurica a je krajem februara, u saradnji sa Turističkom organizacijom, Skupštini opštini (SO) Nikšić podnijela inicijativu da se osvijetli Carev most koji se ubraja u najljepše objekte ove vrste u Crnoj Gori.

Slomljene klupe
foto: Privatna arhiva

Mještani Stubičkog kraja su više puta skretali pažnju javnosti na veliku količinu smeća koju nesavjesni građani ostavljaju pored i u blizini Carevog mosta.

"Šokirani smo ovim vandalizmom. Ovo treba sve nas da zabrine. Popravićemo klupe i od Carevog mosta nećemo odustati. Nadamo se da će uskoro biti postavljen i video nadzor koji će pomoći da se počinioci uhvate i kazne", kazao je Nikola Cicmil iz NVO Pandurica.

Bonus video: