Završena sanacija više puteva u Kolašinu

Počela realizacija ovogodišnjeg Programa uređenja prostora i urbane sanacije

4552 pregleda 24 reakcija 6 komentar(a)
Radovi na putevima se nastavljaju, Foto: Opština
Radovi na putevima se nastavljaju, Foto: Opština

Opština Kolašin završila je minulih dana sanaciju više putnih pravaca u mjesnim zajednicama (MZ) Crkvine i Prekobrđe.

Radovi su, kako je saopšteno, podrazumijevali zamjenu dotrajalih vodopropusta, čišćenje odvodnih kanala, uklanjanje odrona, kao i tamponiranje i valjanje lokalnih puteva.

Time je i počela realizacija ovogodišnjeg Programa uređenja prostora i urbane sanacije.

Iz Opštine najavljuju da će se narednih dana obavljati slični radovi i na putevima u drugim MZ.

Programom je radove na modernizaciju, odnosno, popravci i nasipanju lokalnih putevima predviđeno 150.000 eura, koji će biti obezbijeđeni iz budžeta Opštine, od Ministarsva poljoprivrede i Uprave javnih radova.

Planirano je asfaltiranje po pola kilometra puteva u Šljivovici, Drpama, Smailagića Polju, kao i po nekoliko stotina metara saobraćajnica u Vladošu, Selištima, Babljaku… Biće asfaltirani i putevi u naselju preko Svinjače, kao i kilometer puta prema Bašanjem brdu.

Biće popravljeno i nasuto po nekoliko desetina kilometara puteva u više naselja, odnosno sela, a između ostalih, saobraćajnice Gornji Pažanj- Durutovac, od mosta na Sjevernici do Sreteške gore, kao i put Pajkov vir- Markovića laz - Kos…

Predviđeno je i nasipanje kilometer i po puta u MZ Gornja Rovca i dva kilometra od Žutog krša do Oćive. Kako u Programu piše, saniraće se i asfaltirati i put u Kraljskim Barama, a popraviti put od Mioske, preko Vočja do Raškog.

U planu je i rad na 9,5 kilometara saobraćajnice od Lipova do katuna Ječmen do.

Pored asfaltiranja dijela saobraćajnice u Bakovićima, u tom i selima Babljak i Blatina biće rađena i rasvjeta. Od radova na seoskoj infrastrukturi, između ostalog, previđena je i adaptacija prostorija mjesnog doma na Drijenku, kao i poboljšanje vodosnabdijevanja na Crkvinama.

Iz lokalne uprave podsjećaju da su elementarne nepogode minulih mjeseci na području kolašinske opštine napravile ogromnu štetu na putnoj infrastrukturi. Zbog toga, kako pojašnjavaju, moguće je da će Program biti dijelom korigovan, a radovi na seoskim putevima i drugim objektima obavljaće se u skladu sa prioritetima na terenu i stanjem u budžetu opštine. Kažu i da su pojedini radovi planirani Programom već počeli ili su djelimično završeni.

Bonus video: