Potpisan memorandum o saradnji između Opštine Bar i Eko-fonda

Utvrđeni modeli djelovanja u cilju realizacije zajedničkih projekata, programa i aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine, klimatskih promjena, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u Crnoj Gori

1568 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i izvršni direktor Fonda za zaštitu životne sredine (Eko-fond) Draško Boljević potpisali su Memorandum o saradnji.

Tim aktom utvrđeni su modeli djelovanja u cilju realizacije zajedničkih projekata, programa i aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine, klimatskih promjena, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u Crnoj Gori.

Raičević je, kako je saopšteno iz Opštine, rekao da je uvjeren da će buduće partnerstvo lokalne samouprave i Fonda doprinijeti uspješnoj implementaciji značajnih projekata zaštite životne sredine. On je poručio da je Opština aktivno posvećena rješavanju svih otvorenih ekoloških pitanja, kao preduslova za unaprjeđenje kvaliteta života građana Bara.

Raičević i Boljević su, između ostalog, razgovarali o modelima za proširenje kapaciteta sanitarne deponije „Možura“ i neophodnim koracima za realizaciju projekta pretvaranja biogasa u električnu energiju, za koji je Opština Bar prethodno pripremila Studiju izvodljivosti.

"Pored toga, iskazana je obostrana spremnost da kroz intenzivnu komunikaciju i razmjenu ideja, strane potpisinice memoranduma tijesno sarađuju u oblasti nabavke komunalne opreme, sprovođenju energetskih mjera na zgradama lokalne uprave, ozelenjavanju javnih površina i modernizaciji javne rasvjete", dodaje se u saopštenju.

Boljević je istakao značaj potpisivanja memoranduma, koji će "dati veliki doprinos u pružanju zajedničkog odgovora" na izazove u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, te jačanju saradnje sa lokalnim samoupravama.

Bonus video: