Promovisana brošura i aplikacija "Nikšić: Seoska domaćinstva-vodič"

Direktor TO Mitar Barać kazao je da je predstavljeno deset registrovanih seoskih domaćinstava sa teritorije opštine Nikšić, kao i da su tri domaćinstva u fazi registracije

3521 pregleda 0 komentar(a)
Prezentovanje brošure, Foto: Svetlana Mandić
Prezentovanje brošure, Foto: Svetlana Mandić

U cilju promocije seoskih domaćinstava na teritoriji opštine Nikšić, turistička organizacija (TO) iz toga grada uradila je mobilnu aplikaciju i brošuru pod nazivom "Nikšić: Seoska domaćinstva-vodič" koja je promovisana u Inovaciono-preduzetničkom centru Tehnopolis.

Kako su saopštili iz TO, aplikacija i brošura su urađeni na savremen i moderan način kako bi se zainteresovanim građanima i turistima plasirale sve neophodne informacije o ovoj vrsti turističke ponude.

Direktor TO Mitar Barać kazao je da je predstavljeno deset registrovanih seoskih domaćinstava sa teritorije opštine Nikšić, kao i da su tri domaćinstva u fazi registracije.

"U Crnoj Gori imamo 240 registrovanih seoskih domaćinstava. Na teritoriji opštine Mojkovac ih je 40, a u nikšiću, koji je najveća opština u Crnoj Gori i dominantno ruralna, deset, tako da imamo dosta prostora za napredak.

Određeni napredak je već ostvaren, ako znamo da ih je prošle godine u ovo vrijeme bilo šest, a sada četiri više, dok su tri u fazi registracije. Rastemo polako, ali sigurno", kazao je Barać.

Istakao je da u kontinuitetu animiraju domaćinstva koja su prepoznata da imaju potencijal da se bave ruralnim turizmom koji je sve više u ekspanziji i predstavlja okosnicu budućeg razvoja i Nikšića i Crne Gore.

Slavica Grgurević, iz TO, kazala je da je prošla godina bila jako "plodonosna" i da je lokalna turistička organizacija ostvarila najbolje rezultate od osnivanja.

Istakla je da nikšićka opština ima veliki potencijal kada je ruralni turizam u pitanju, kao i da su se sve kockice mogle sklopiti, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, da bi došlo do napretka u toj oblasti.

„Turistička organizacija se pojavljuje kao promoter svih aktivnosti i potencijala. Potrebno je da dođemo do ravnomjernijeg turističkog razvoja, kada su u pitanju sjever i jug i trudimo se da to i ostvarimo“, kazala je Grgurević.

Aplikaciju je dizajnirao studio "Bad brain", a predstavio je Ivan Petrović, koji je istu i uradio.

Objasnio je da je riječ o dvojezičnoj aplikaciji koja se može naći na sajtu, da su predstavljena registrovana domaćinstva iz Nikšića, ali da je ostavljena mogućnost da se promovišu i ostala domaćinstva iz Crne Gore.

Bonus video: