Održano takmičenje recitatora u Budvi, nagrađeni učenici

U sastavu žirija bili su Predrag Zenović, Maja Simonović i Milica Đukić, koji su donijeli odluku o najboljim recitatorima održanog takmičenja

1686 pregleda 0 komentar(a)
Takmičenje recitatora u Budvi, Foto: Nrodna biblioteka Budva
Takmičenje recitatora u Budvi, Foto: Nrodna biblioteka Budva

U Budvi je odrržano je 45. Opštinsko takmičenju recitatora u organizaciji Narodne biblioteke Budve.

Na opštinskom takmičenju recitatora učestvovala su 23 recitatora iz tri osnovne škole OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”, “Druge osnovne škole” i OŠ “Mirko Srzentić” iz Petrovca, kao i JU SMŠ “Danilo Kiš”.

U sastavu žirija bili su Predrag Zenović, Maja Simonović i Milica Đukić koji su donijeli odluku o najboljim recitatorima održanog takmičenja.

U kategoriji od I do V razreda prvo mjesto osvojila je Hana Kurtović, učenica petog razreda OŠ "Mirko Srzentić za recitaciju "Kofer" (Marina Raičević) pod mentorstvom nastavnice Bojane Spalević, dok se na drugom mjestu našao Vuk Radović, učenik trećeg razreda OŠ "Druga osnovna škola" za recitaciju "Dječak grli svijet"(Ivica Vanja Rorić) pod mentorstvom učiteljice Milice Kalezić.

Na trećem mjestu je Andrijana Vuletić, učenica trećeg razreda OŠ "S.M.Ljubiša" za recitaciju „Ljutito meče“ (Branislav Crnčević), a pod mentorstvom učiteljice Nadežde Manojlović.

Uručivanje nagrada
Uručivanje nagradafoto: Nrodna biblioteka Budva

U kategoriji od VI do IX razreda na prvom mjestu našla se Darija Lautašević, učenica osmog razreda OŠ "Mirko Srzentić" za recitaciju „Pjesma za Zoru“ (Dragana Pribilović), pod mentorstvom nastavnice Bojane Spalević. Drugo mjesto osvojila je Milica Ranković, učenica šestog razreda „Druge osnovne škole“ za recitaciju „Djedove obrve“ (Vesna Parun), pod mentorstvom profesorice Milene Radović Savić, a treće mjesto pripalo je Nataši Bešović, učenici devetog razreda OŠ "S.M.Ljubiša" za recitaciju „Niko osim tebe“ (Čarls Bukovski), pod mentorstvom nastavnice Miluše Barać Ivetić.

U srednjoškolskoj kategoriji: 1.mjesto Sara Bulatović, učenica drugog razreda SMŠ "Danilo Kiš" za recitaciju „Bogojavljenje“ (odlomak)- Matija Bećković, pod mentorstvom profesorice Milice Vuković; 2.mjesto Anastasija Petrić, učenica četvrtog razreda SMŠ "Danilo Kiš" za recitaciju „Iznad pobjeda“ (Ivo Andrić), pod mentorstvom profesorice Milice Vuković i 3.mjesto Anastasija Srzentić, učenica prvog razreda SMŠ " Danilo Kiš" za recitaciju „Niko osim tebe“ (Čarls Bukovski), mentor je bila profesorica Milica Vuković.

Prvonagrađeni u svim kategorijama učestvuju na osmu Državnu smotru recitatora koja će biti održana 7. juna u Beranama. Pored dodjele zahvalnica, poklon-knjiga i diploma, Narodna biblioteka Budve je povodom 45. Opštinskog takmičenja recitatora organizovala i bogat muzičko-dramski program.

Nastupili su: učenici Škole za osnovno muzičko obrzovanje u Budvi i polaznici dramske sekcije OŠ „Mirko Srzentić“ koji su odigrali dio drame u pet činova „Duh tradicije u dječijim očima“ koji govori o običajima Paštrovića vezanim za svadbu, a tekst su pisale nastavnice Šenida Kajević i Bojana Spalević.

Bonus video: