CGO: Presudom o nezakonitom izboru Raonića stekli su se uslovi za njegov momentalni odlazak

Sve drugo bi, kako kažu iz CGO-s, predstavljalo grubo nepoštovanje sudske odluke

3999 pregleda 3 komentar(a)
Centar za građansko obrazovanje, Foto: CGO
Centar za građansko obrazovanje, Foto: CGO

Materijalnu štetu po Budžet, nastalu nezakonitim izborom generalnog direktora RTCG treba da snose solidarno Boris Raonić i članovi Savjeta koji su ga glasali, i time napravili i reputacionu štetu, ocijenili su iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Iz te nevladine organizacije su kazali da se pravosnažnom presudom o nezakonitom izboru Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG stekao uslov za njegov "momentalni" odlazak, te dodali da su ranije ukazivali na nezakonitost tog izbora.

Sve drugo bi, kako kažu, predstavljalo grubo nepoštovanje sudske odluke.

Kako smatraju iz CGO-a, to bi značilo uvođenje odgovornost za nezakonite odluke i prevenirale bi se ovakve "negativne prakse" u budućnosti.

"Koliko je RTCG ogrezao u sprovođenju klijentelističko-interesne agende potvrđuje činjenica da se u centralnoj informativnoj emisiji Dnevnik 2 nije mogla čuti niti jedna riječ o pravosnažnoj presudi i nezakonitom izboru generalnog direktora te kuće, a što je suprotno i javnom interesu", dodali su.

Taj, kako ga nazivaju, "kompromitovani" postupak mora biti ponovljen od početka, kazali su iz CGO-a, dodajući da to mora učiniti novi Savjet.

"Posebno imajući u vidu da je pitanje ispunjenja uslova bilo javno tretirano u vrijeme donošenja odluke, odnosno da su članovi Savjeta sa punom sviješću, ali bez savjesti, nezakonito postupali. Nezakonit izbor generalnog direktora odraz je ukupnog stanja u RTCG-u koje karakterišu brojne kontroverze a na koje je Savjet RTCG nedopustivo ćutao i saučestvovao u njima. Ovo potvrđuje i da Savjet moraju činiti ljudi od integriteta, a ne oni koji su rezultat trulih partijskih kompromisa", zaključili su iz CGO-a.

Bonus video: