Opština Bar pozvala izdavaoce da registruju smještaj, najavljene pojačane kontrole

S tim u vezi, a usljed primjetnog povećanja broja nelegalnih objekata, biće započeta akcija pojačane kontrole od nadležne inspekcije, počev od 15. juna

6105 pregleda 2 komentar(a)
Pojačane mjere  kontrole počev od 15. juna, Foto: Opština Bar
Pojačane mjere kontrole počev od 15. juna, Foto: Opština Bar

Sekretarijati za privredu i finansije Opštine Bar, u saradnji sa barskom Turističkom organizacijom, u cilju kvalitetne pripreme turističke sezone, pozvali su sve izdavaoce, koji do sada nijesu, da registruju smještaj.

Oni su pozvali sve izdavaoce da na taj način ispune svoju zakonom propisanu obavezu.

"Registracija smještaja je od izuzetnog značaja za funkcionisanje turističke privrede i kvalitet usluga i predstavlja vrstu odgovornosti kako prema turistima, tako i prema zajednici”, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, a usljed primjetnog povećanja broja nelegalnih objekata, biće započeta akcija pojačane kontrole od nadležne inspekcije, počev od 15. juna.

"Svi izdavaoci, koji registracijom steknu legalan status poslovanja, dobijaju kredibilitet, bivaju prepoznati kao sigurni i bezbjedni i ostvaruju mogućnost besplatne promocije svojih objekata, s obzirom da se registrovani smještaji nalaze u bazi podataka TO Bar, koja je putem različitih kanala oglašavanja dostupna gostima”, rekli su iz Opštine Bar.

U cilju olakšane procedure za registraciju neregistrovanih objekata za pružanje usluge smještaja turistima, svi zainteresovani se mogu obratiti Sekretarijatu za privredu Opštine Bar, u kancelarijama broj 113 i 139.

Bonus video: