RTCG: Savjet će donijeti odluku o imenovanju generalnog direktora

Viši sud u Podgorici potvrdio prvostepenu presudu podgoričkog Osnovnog suda, čime je proglasio nezakonitom odluku o imenovanju Borisa Raonića za generalnog direktora Javnog servisa

4890 pregleda 28 reakcija 4 komentar(a)
Zgrada RTCG-a, Foto: Luka Zeković
Zgrada RTCG-a, Foto: Luka Zeković

Portal Radio-televizije Crne Gore (RTCG) objavio je da su advokati Javnog servisa danas dobili presudu Višeg suda u Podgorici, koji je potvrdio prvostepenu presudu podgoričkog Osnovnog suda, prema kojoj je Boris Raonić nezakonito izabran za generalnog direktora RTCG-a.

U objavi se navodi da će Savjet RTCG-a donijeti odluku o imenovanju generalnog direktora te kuće.

Prema presudi Višeg suda, u koju su "Vijesti" imale uvid, pravna posljedica poništaja odluke o imenovanju Raonića je ponovni izbor između preostalih prijavljenih kandidata, jer Raonić po presudi nije ni mogao biti kandidat, ili poništaj konkursa za generalnog direktora, a u tom postupku RTCG ima priliku da ponovo razmatra preostale prijave i odluči u skladu sa zakonom.

"Prema informacijama koje smo dobili, Savjet će postupiti u skladu sa pravosnažnom presudom. Advokati RTCG su presudu dobili danas", navodi Portal RTCG.

Kandidati za generalnog direktora RTCG-a 2021. su, osim Raonića, bili Nikola Marković, Milutin Stijepović i Srđan Čović.

Advokat Zorica Đukanović, kao punomoćnik RTCG-a, najavila je da će, nakon što je danas u popodnevnim časovima sa pisarnice suda preuzela presudu, u zakonskom roku izjaviti reviziju Vrhovnom sudu.

"U navedenoj reviziji ću ukazati na sve nezakonitosti drugostepene presude u ovom postupku", saopštila je ona za RTCG.

Bonus video: