Pokret 22. novembar: Devastacija Mogrena II, osakaćena princeza budvanskih plaža

"Tražimo odgovore već više od četiri mjeseca. Ovo jeste poražavajuće za cijelu jednu generaciju koja ćuti i teško da se ova bruka može objasniti budućim generacijama, zato je vrlo važno pod hitno obustaviti divljanje na Mogren plaži jer jedino tako imamo neku šansu za oprost"

5373 pregleda 9 komentar(a)
Detalj sa plaže Mogren, Foto: Pokret 22. novembar
Detalj sa plaže Mogren, Foto: Pokret 22. novembar

Grupa građana "Pokret 22. novembar" ponovo je upozorila nadležne na devastaciju plaže Mogren II.

Oni su najavu žurke na tvrđavi Mogren koja se organizuje u okviru Ceremonije otvaranja sezone ocijenili da "izgleda skoro kao neka izdeformisana metafora".

"Tvrđava je sinonim za nešto što se brani i što je odbrana, pri tom se ova zove Mogren. Onaj Mogren za koji svi, sa ponosom kažemo da ga nema makar na pola ove planete; onaj Mogren koji trpi tešku artiljeriju iz mašina koje bljuju beton i sve za sobom ostavljaju smrskano i golo cijelom dužinom priobalne šume. Sjajan povod, da se obilježi početak sezone, je baš ta proslava na tvrđavi sa pogledom na osakaćenu princezu budvanskih plaža", navode u Pokretu.

Od ljudi, kako dodaju, koji su na javnoj i političkoj sceni Budve, od predsjednika Opštine Budva Mila Božovića (DF), predsjednika Skupštine Nikole Jovanovića (DF), odbornika u budvanskoj Skupštini, Demokrata Krsta Radovića, Marka Markovića, Đorđa Zenovića i ostalih koji su podržali i ćutanjem podržavaju politiku DF-a, predsjedika UO i direktora "Morskog dobra" Blaža Rađenovića (URA) i Mladena Mikijelja(DF), najodgovornijih u "Budvanskoj rivijeri" Mijomira Pejovića i Jovana Gregovića sve do Dragana Krapovića, Milijane Vukotić -Jelušić i ministarke Ane Novaković Đurović koja nije odgovorila ni na jedan mejl a poslato je na desetine, dobili su "nezainteresovanost, samo slijeganje ramenima, neki, vjerovatno, imaju upalu mišića od toga".

"Tražimo odgovore već više od četiri mjeseca. Ovo jeste poražavajuće za cijelu jednu generaciju koja ćuti i teško da se ova bruka može objasniti budućim generacijama, zato je vrlo važno pod hitno obustaviti divljanje na Mogren plaži jer jedino tako imamo neku šansu za oprost", navode u Pokretu.

Bonus video: