Abazović dobitnik priznanja "Jadranski plamen": "Hrabro se borio protiv kriminala i korupcije"

"Nagrada se tradicionalno dodjeljuje političkim liderima u Jadranskom regionu"

4736 pregleda 49 reakcija 25 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović dobitnik je priznanja "Jadranski plamen" koje dodjeljuje Jadranski savjet:

On je to priznanje dobio jer je "pokazao izvanrednu posvećenost i predanost, hrabro se borio protiv kriminala i korupcije".

'Jadranski plamen'
"Jadranski plamen"foto: Jadranski savjet

Saopštenje Jadranskog savjeta, vodeće "tink-tenk" organizacije u Jadranskom regionu, prenosimo integralno:

"Poštovani predstavnici medija,

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je danas dodijeljeno priznanje "Jadranski plamen" dr Dritanu Abazoviću, predsjedniku Vlade Crne Gore, za njegov izvanredan rad i doprinos našoj zajednici. Nagradu dodjeljuje Jadranski Savjet, vodeći think thank u Jadranskom regionu. Nagrada se tradicionalno dodjeljuje političkim liderima u Jadranskom regionu. Prethodni dobitnik ovog priznanja je bivši predsjednik Vlade Slovenije dr Miro Cerar.

Dr Dritan Abazović je pokazao izvanrednu posvećenost i predanost u svom radu, postižući izvanredne rezultate i doprinoseći napretku naše zajednice. Njegova hrabra borba protiv organizovanog kriminala i korupcije bila je od ključnog značaja za unapređenje sigurnosti i pravde u našem društvu. Njegovi uspjesi na tom polju su bili brojni i značajni, a njegov uticaj na tom polju osjeća se i danas.

Njegova strast, entuzijazam i neumorna energija su inspiracija za sve nas i primjer kako se sa posvećenošću i trudom mogu postići velike stvari. Njegov rad je bio usmjeren ka stvaranju boljeg sjutra, a njegovi uspjesi su dokaz da se to sve može postići.

Dr Dritan Abazović je takođe uložio velike napore u stvaranju pomirenja u regionu i stvaranju uslova za socijalni mir u Crnoj Gori. Njegova sposobnost da prepozna probleme i pronađe rješenja je bila od neprocjenjive vrijednosti za našu zajednicu.

Zbog svega toga, mi smo mu danas dodijelili nagradu "Jadranski plamen" kao znak našeg poštovanja i divljenja prema njemu, kao i naše zahvalnosti za sve što je učinio. Nagrada će dr Abazoviću biti dodijeljena u novembru mjesecu 2023. na obilježavanju 10 godina od osnivanja Jadranskog Savjeta.

Čestitamo dr Dritanu Abazoviću na ovom velikom uspjehu i želimo mu još mnogo uspjeha u budućnosti. Neka njegov primjer bude inspiracija za sve nas da se trudimo i radimo na stvaranju boljeg sjutra za sve."

Bonus video: