U utorak akcija u Tivtu: Donesite plastične flaše, dobijate poklon – začinsko i ukrasno bilje

Aktivnost se realizuje u okviru obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine, 5. juna, a zamišljena je kako bi se afirmisala reciklaža, sa akcentom na selekciju otpada i što kvalitetnije upravljanje otpadom

2561 pregleda 28 reakcija 0 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković

Agencija za zaštitu životne sredine će, u saradnji sa Opštinom Tivat i DOO "Komunalno" Tivat, u utorak 6. juna sprovesti akciju "Plastikom po začinsko i ukrasno bilje", u sklopu koje se pozivaju djeca i građani da donesu plastične flaše, a zauzvrat dobiju poklon – začinsko i ukrasno bilje.

Aktivnost se realizuje u okviru obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine, 5. juna, a zamišljena je kako bi se afirmisala reciklaža, sa akcentom na selekciju otpada i što kvalitetnije upravljanje otpadom.

Plastikom po začinsko i ukrasno bilje
foto: Opština Tivat

Štand će biti postavljen na Trgu magnolija u periodu od 9.30 do 11.30 časova, gdje će zaposleni iz Agencije za zaštitu životne sredine i Sekretarijata za uređenje prostora Opštine Tivat razgovarati sa građanima o ekološkim problemima i zaštiti životne sredine.

Pored ove akcije, Agencija za zaštitu životne sredine će u okviru kampanje "Ozelenimo Crnu Goru", javne površine u Tivtu oplemeniti sadnicama masline i likvidambra, a planirano je i ozelenjavanje novog parking prostora u Bokeljskoj ulici.

Bonus video: