Mikijelj: Morsko dobro će u Opštinu Kotor uložiti 560.000 eura

Ističe da je JPMD u ovom momentu na teritoriji Opštine Kotor saniralo četiri ponte od nevremena i to u Perastu, da se radilo na sanaciji i uređenju platoa kod Luke Kotor, te da se u Orahovcu uređuje plato ispred Parohijskog doma

4560 pregleda 120 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Menadžer Opštine Kotor Ivan Mikijelj kazao je da će Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, kroz Plan korišćenja sredstava za 2023. godinu, a na koji je saglasnost dala Vlada Crne Gore, uložiti sredstva za razne projekte u našoj opštini u iznosu od 560.000,00 eura.

Ističe da je JPMD u ovom momentu na teritoriji Opštine Kotor saniralo četiri ponte od nevremena i to u Perastu, da se radilo na sanaciji i uređenju platoa kod Luke Kotor, te da se u Orahovcu uređuje plato ispred Parohijskog doma.

U bitnom navodi da najznačajni projekti koji će se izvoditi u narednom periodu u Opštini Kotor su izvođenje radova na rekonstrukciji dvije ponte u Dobroti, izvođenje radova na sanaciji javne rasvjete duž obale zaliva, kao i izvođenje radova na rekonstrukciji obalnog zida rijeke Škurde, gdje se trenutno radi na izgradnji hotelskog kompleksa.

Takođe u toku je izrada projektne dokumentacije za šetalište Morinj-Verige u dužini od 3,3 kilometra, radi se na projektnoj dokumentaciji za šetalište lungomare ispod Opšte bolnice u dužini od 750 metara. Nadalje je urađeno idejno rješenje za uređenje dijela platoa ispred opšte bolnice u Kotoru prema zgradi stanice policije u dužini od 120 metara, kao i da se radi na izradi tehničke dokumenacije za lungomare Bigova.

U konačnom navodi da kao menadžer Opštine Kotor ima dobru saradnju sa JPMD, da je uspostavljena česta komunikacija sa svim službama u preduzeću, kako bi sve gore navedene projekte što prije otpočeli na terenu, a isto tako i sve pristigle zahtjeve zainteresovanih građana riješili na dobrobit čitavog grada.

Bonus video: