U petak u Tivtu počinje velika internacionalna karnevalska fešta

Stižu i brazilske plesačice Sambe

3088 pregleda 2 komentar(a)
Velika internacionalna karnevalska fešta u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Velika internacionalna karnevalska fešta u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Treći po tedu Međunarodni karneval i Tivtu počeće u petak u tom gradu u organizaciji NVU Maškarada, pod pokroviteljstvom Opštine i Centra za kulturu Tivat, a zlatni sponzor je Turistička organizacija Tivat. Okupiće preko 500 učesnika, od kojih 300 iz 15 inostranih zemalja – najavljeno je na konferenciji za novinare u Tivtu.

Menadžer Udruženja Maškarada i direktor CZK Tivat Goran Božović je rekao da sa velikim zadovoljstvom najavljuje Treći međunarodni Karneval u Tivtu, koji se održava nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa.

"Nakon prva dva izdanja Međunarodnog karnevala u Tivtu 2018. i 2019. te poslije prinudne dvogodišnje pauze zbog korone, pripremili smo Treći po redu karneval koji će biti za pamćenje. U ovoj manifestaciji spojili smo zabavu, sreću, ljubav, zadovoljstvo i lijepe emocije a podijelićemo ih sa preko 500 učesnika karnevala koji dolaze iz čak 15 država svijeta i visokim predstavnicima Federacije evropskih karnevalskih gradova FECC koji dolaze u Tivat", kazao je Božović.

Trodnevna fešta počinje u petak 9.juna otvaranjem i izložbe fotografija sa posljednjeg karnevala iz 2019. a koja će biti upriličena u Muzeju i galeriji Tivat.

Posebna atrakcija Međunarodnog karnevala u Tivtu je takođe u petak veče, "Maškarani bal na vodi" koji će se isključivo za inostrane učesnike i VIP goste, održati na brodovima "Katica" i "Tahiti" u plovidbi zalivom Boke.

Narednog dana u subotu u 15.30 časova u saradnji sa Volkswagen oldtimer klubom Tivat, u gradu će biti priređena "Maškarama bubijada" sa bubama i ostalim starim Volkswagen modelima.

"Glavna fešta je u subotu veče kada velika karnevalska povorka kreće od kružnog toka kod stare zgrade Opštine i ulicama Druge dalmatinske brigade i 21.novembra, stiže na gradsku rivu Pine gdje će se sve karnevalske grupe predstaviti posebnim programom na velikoj bini na rivi. Ovdje će potom koncert održati Brasil Samba Show plesačka grupa iz Brazila koja je glavna atrakcija karnevala a onda slijedi fešta i zabava uz Amadeus bend", kazao je Božović.

Istakao je da će osim karnevalista iz Crne Gore i zemalja regiona, na Trećem međunarodnom karnevalu učestvovati i maškarane grupe iz Brazila, Bolivije, Arube, Italije, Njemačke, Turske, Holandije, Švedske..., kao i nezaobilazna Gradska muzika Tivta i ovdašnje mažoretke.

Posljednjeg dana karnevala, u nedjelju 11.juna u 11 sati u akvatorijumu Tivatskog zaliva ispred Pina u organizaciji JK "Delfin" održaće se "Maškarana regata" dok se zavjesa na feštu spušta u19 sati kada će istom trasom kroz grad do Pina proći i Dječiji karneval za najmlađe poklonike ove vrste zabave.

Bonus video: