Kampanja za popis koštaće 62.000 eura

Iz Uprave za statistiku namjeravaju izrade postera, pres konferencije, PR aktivnosti, promotivne spotove, slanje sms poruka građanima...

2999 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Uprava za statistiku na javnu kampanju za Popis stanovništva, domaćinstava i stanova planira da izdvoji oko 62.000 eura.

Ta ustanova raspisala je tender za marketinške i usluge direktnog marketinga i promocije.

U tenderskoj dokumentaciji piše da je potreban koncept za implementaciju aktivnosti za javnu kampanju “Popis”, press servis za informativno-edukativne sastanke o značaju realizacije “Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2023” i benefita koje cjelokupno društvo ima od ovog projekta, izrada tri vizuelna rješenja za poster i tri vizuala prilagođena za društvene mreže, za Google Ads i banere... Navodi se da je potrebna štampa postera na crnogorskom i albanskom jeziku, izrada animacije ili video spota u trajanju do maksimum 20 sekundi, Google oglašavanje, izrada radio-džingla i zakup marketing prostora, zakup TV prostora..

Uprava za statistiku, prema dokumentaciji, namjerava da definiše i predlog teksta SMS poruke, kojom će građane obavijestiti o održavanju popisa. Ta SMS poruka, čiji će tekst i termin objave odobriti Uprava, treba da stigne građanima prvog dana popisa u jutarnjim časovima, preko svih crnogorskih mobilnih operatera.

U susret popisu, Uprava za statistiku namjerava da angažuje i PR stručnjake, organizuje pres konferencije za štampu, ali i zakupi banere.

Ova nabavka uključuje i kupovinu promotivnog materijala za javnu kampanju - hemijske olovke, rokovnike, notese, majice, šolje, kačkete i kese. Ponude se podnose do 19. juna ove godine.

Vlada u tehničkom mandatu zakazala je popis stanovništva, domaćinstava i stanova za jesen ove godine.

Popisivanje bi, prema odluci koju je Vlada donijela u februaru, trebalo da se obavi od 1. do 15. novembra.

Crnogorski Ustav i zakoni ne zabranjuju popis u izbornoj godini, ali neke međunarodne organizacije preporučuju da se ti događaji ne preklapaju.

Redovni termin popisa, koji se održava desetogodišnje, trebalo je da bude u 2021. godini, ali je odgođen zbog pandemije koronavirusa.

Iz Uprave za statistiku ranije je saopšteno da će popis, čiju organizaciju oni pripremaju, sprovoditi nešto manje od 4.000 popisivača, i da će on sadržati oko 50 pitanja.

Bonus video: