Arbitražni sud i Pravni fakultet potpisali sporazum o saradnji

Predmet sporazuma je razvijanje međusobne saradnje i edukativne djelatnosti, koje budu ocijenjene kao komplementarne sa stanovišta obje strane potpisnice

2181 pregleda 0 komentar(a)
Božović i Spaić, Foto: PKCG
Božović i Spaić, Foto: PKCG

Arbitražni sud pri Privrednoj komori (PKCG) i Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore potpisali su sporazum o saradnji, sa ciljem razvijanje međusobne saradnje i edukativne djelatnosti.

Sporazum su potpisali predsjednik Arbitražnog suda Vesko Božović i dekanka Pravnog fakulteta Aneta Spaić.

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali i predsjednica PKCG Nina Drakić, sekretarka Arbitražnog suda Maja Golović Vojinović, kao i redovni profesori na Pravnom fakultetu, Vladimir Savković i Dražen Cerović.

"Promovišući ideju unapređenja praktičnih znanja i vještina, postizanja što kvalitetnijeg pravničkog obrazovanja i povezivanja teorije i prakse iz oblasti arbitraže i drugih alternativnih načina rješavanja privrednih sporova, a u skladu sa njihovim nadležnostima, ove dvije institucije saglasne su da uspostave međusobne odnose saradnje, uređujući ih", navodi se u saopštenju PKCG.

PKCG Pravni fakultet
foto: PKCG

Predmet sporazuma je razvijanje međusobne saradnje i edukativne djelatnosti, koje budu ocijenjene kao komplementarne sa stanovišta obje strane potpisnice.

"Sporazum se realizuje kroz saradnju strana potpisnica u cilju sprovođenja aktivnosti kroz organizovanje zajedničkih okruglih stolova, seminara i drugih aktivnosti u cilju unapređenja i promovisanja arbitražnog i drugih alternativnih načina rješavanja privrednih sporova", navodi se u saopštenju.

Arbitražni sud će omogućiti obavljanje stručne prakse studentima Pravnog fakulteta radi sticanja praktičnih vještina.

Pravni fakultet će omogućiti zajednički naučno-istraživački rad kroz naučne i stručno-aplikativne projekte od nacionalnog, regionalnog i međunarodnog značaja u oblastima od zajedničkog interesa, koji će doprinijeti afirmaciji arbitraže i drugih alternativnih načina rješavanja privrednih sporova.

Bonus video: