MEPPU: Počela sanacija nelegalne deponije na obali rijeke Tare u Mojkovcu

"Jako me raduje što smo danas krenuli sa radovima na sanaciji deponije na obali Tare i što ćemo u narednom periodu uspjeti konačno da riješimo ovo ogromno ekološko pitanje i opterećenje za građanke i građane Mojkovca.”, kazala je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović

2514 pregleda 4 komentar(a)
Foto: MEPPU
Foto: MEPPU

Danas je počela sanacija nelegalne deponije na obali rijeke Tare u Mojkovcu, navodi se u saopštenju Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma (MEPPU).

"Nastavljamo da rješavamo crne ekološke tačke u Crnoj Gori. Jako me raduje što smo danas krenuli sa radovima na sanaciji deponije na obali Tare i što ćemo u narednom periodu uspjeti konačno da riješimo ovo ogromno ekološko pitanje i opterećenje za građanke i građane Mojkovca.”, kazala je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović

Novaković Đurović je poručila da se veseli izgradnji zelene oaze na ovoj lokaciji, gdje će, kako kaže, svi uskoro moći da uživaju pored Suze Evrope.

tara
foto: MEPPU

"Za realizaciju projekta sanacije neuređenog odlagališta Zakršnica–Mojkovac, koji je sproveden u okviru projekta „Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje“ urađen je glavni projekat i elaborat procjene uticaja na životnu sredinu, na koji je Agencija za zaštitu životne sredine dala saglasnost. Vrijednost projekta iznosi oko 3,5 miliona eura, a rok za realizaciju se očekuje u narednih godinu i po", zaključuje se u saopštenju MEPPU.

Bonus video: