Spasili trudnicu i još jednu žensku osobu u rizičnoj akciji kod Bara

"Akcija je bila rizična u dijelu prilaza obali zbog stijena i samim tim što se radilo o trudnici", kazao je "Vijestima" načelnik Žarko Lukšić

17957 pregleda 8 komentar(a)
Foto: UPSUL
Foto: UPSUL

Sinoć oko 22.30 javljeno je na Pomorsko operativni centar da se na plaži Crvena stijena iza brda Volujica nalaze dvije ženske osobe od kojih je jedna trudnica, a koje se ne mogu vratiti kopnenim putem za Bar.

Odmah je angažovan spasilački čamac SAR-1 sa posadom i jedan pripadnik Sektora granične policije. Za nekih 15 minuta je čamac došao iz Luke Bar do pozicije i uz pomoć ronioca sa termalnim odijelima, jedna po jedna ugrožena osoba su uspješno evakuisane sa obale na spasilački čamac.

Nakon toga za 10 minuta su evekuisane osobe prevezene do gata 5 Luke Bar gdje im je pružena hitna medicinska pomoć i na sreću, bez ikakvih posljedica su predate porodicama koje su došle da ih odvezu kući.

akcija Bar
foto: UPSUL

Inače plaža Crvena stijena da južne strane brda Volujuca, svake godine predstavlja izazov za spasilačke akcije koje izvršava Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore, te obzirom da je tek početak turističke sezone, iz UPSUL-a sve turiste i građane da ne ugrožavaju svoje živote, te da izbjegavaju avanturističke izlete obzirom da su u tom periodu najavljeni loši meteo uslovi kao što to slučaj i danas.

"Treba naglasiti da je spasilački tim UPSUL koji su činili Nenad Tasić, Bato Tomašević, Jasmin Koković, Marko Čejović i Stevan Asović zajedno sa pripadnikom SGP Bar, obavio profesionalno i efikasno akciju spašavanja dvije osobe, a koja je bila rizična u dijelu prilaza obali zbog stijena i samim tim što se radilo o trudnici", kazao je "Vijestima" načelnik Službe traganja i spašavanja na moru UPSUL Žarko Lukšić koji je i apelovao na sve građane i turiste da se ne izlažu nepotrebnim rizicima, na vrijeme prate meteo-situaciju i razumno postupaju kada su u pitanju rekreativne i druge aktivnosti na moru i obali.

Bonus video: