Fondu za zdravstveno osiguranje po prvi put odobrena sredstva iz EU fondova

Odobrena prijava za projekat „Unapređenje sistemskih mehanizama za monitoring propisivanja i potrošnje ljekova u zdravstvenom sistemu Crne Gore“

4034 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FZO
Foto: FZO

Iz Fonda za zdravstveno osiguranje je saopšteno da im je, kroz Instrument za evropske integracije (EUIF), a u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, odobrena prijava za projekat „Unapređenje sistemskih mehanizama za monitoring propisivanja i potrošnje ljekova u zdravstvenom sistemu Crne Gore“(„Improvement of system mechanisms for monitoring prescribing and consumption of medicines in health system of Montenegro”).

Zahvaljujući uspješnoj prijavi za projekat, ističu, Fondu za zdravstveno osiguranje su po prvi put odobrena finansijska sredstva iz EU fondova.

Iz Fonda su naveli da će tokom narednih osam mjeseci, u saradnji sa stručnjacima iz institucija Evropske unije, raditi na projektu vrijednom 250.000 eura, koji je u cjelosti finansiran iz evropskih fondova.

"Ovako značajan korak ima za cilj usklađivanje nacionalnih medicinskih protokola sa standardima Evropske unije. To će doprinijeti unapređenju javnog zdravlja kroz uvođenje racionalnog propisivanja ljekova u skladu sa evropskim standardima, a ujedno ubrzati proces integracija Crne Gore u EU", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: