Čađenović: Pokušavaju po ko zna koji put od Hota da naprave "žrtvu"

"U cjelosti demanutujem navode iz teksta, jer su isti ponovo subjektivni, i predstavljaju činjenice selektivno, pokušavajući po ko zna koji put od Hota da naprave „žrtvu“

6714 pregleda 9 komentar(a)
Čađenović, Foto: DPS
Čađenović, Foto: DPS

Andrija Čađenović, kojem je istekao mandat na mjestu izvršnog direktora podgoričke “Čistoće”, u reagovanju je demantovao navode iz teksta objavljenog na portalu "Vijesti" pod naslovom "Posla u podgoričkoj Čistoći bilo, ali ne i za Hota".

Njegovo reagovanje prenosimo integralno:

"U cjelosti demanutujem navode iz teksta, jer su isti ponovo subjektivni, i predstavljaju činjenice selektivno, pokušavajući po ko zna koji put od Hota da naprave „žrtvu“.

Prije svega, Osnovni i Viši sud u Podgorci su pravosnažnom odlukom utvrdili da prema Hotu nije bilo nikakog nejednakog postupanja, pa su navodi da je posla bilo, ali ne i za njega, koji ga predstavljaju kao ugroženog, suprotni od odluka suda. Takođe, kada se u javnost plasiraju ovakvi tekstovi, neophodno je da se Vaš novinar konsultuje sa propisima, ili pravnikom, jer shodno odredbama Zakona o izvršenju i obezbjeđenju, zaposleni koji ne traži da se vrati na posao u roku od 60 dana, gubi to pravo.

Zaposleni je, nakon što je takvo traženje istakao, dobio mogućnost da se vrati na rad, koja je bila u urednoj proceduri vraćanja, otvaranjem radnog mjesta, dobijanjem saglasnosti, i poštovanjem pravila upravnog postupka. Zbog toga, po ko zna koji put u javnost se šalje netačna slika, koja sada je jasno ima i političku pozadinu, s obzirom na partijski rad Hota. Apelujem da prvi put stavite subjektivni, „navijački" odnos sa Hotom po strani, i objektivno infomišete javnost", navodi Čađenović.

Bonus video: