Kampanja “Uči, saznaj i pokreni se” inspiracija za djecu i mlade širom Crne Gore

Kompanija One i Crnogorski olimpijski komitet, uz podršku Ministarstva prosvjete i Ministarstva sporta, uspješno su završili dio kampanje “Uči, saznaj i pokreni se” koji se odnosio na plasiranje serijala video časova na pet inspirativnih tema koje se tiču odrastanja mladih u Crnoj Gori. Ova kampanja je imala za cilj pružanje podrške mladima i motivisanje njihovog ličnog i sportskog razvoja, a rezultati su nadmašili sva očekivanja.

12397 pregleda 0 komentar(a)
Foto: One
Foto: One

Kampanja je započela prvim video časom koji je istakao važnost borbe protiv vršnjačkog nasilja. Prolsavljeni crnogorski olimpijci i olimpijske Marija Vuković, Milena Raičević, Nina Bulatović, Srđan Mrvaljević i Igor Vušurović su hrabro podijelili svoja iskustva i pružili smjernice mladima kako da se suprotstave nasilju i izgrade zdrave međuvršnjačke odnose.

One
foto: One

Iz Crnogorskog olimpijskog komiteta ističu da je kampanja izazvala snažan odjek kod mladih i otvorila dijalog o važnosti empatije i podrške među vršnjacima.

“Kroz teme koje smo obradili u serijalu poput vršnjačkog nasilja, motivacije, previsokih očekivanja, diskriminacije i tolerancije, kao i prednosti i mana savremene tehnologije mladi su dobili alate i smjernice kako da se suoče s izazovima i razviju se kao kompletne i samosvjesne osobe. Željeli smo da inspirišemo mlade da razviju svijest o važnosti olimpijskih vrijednosti te da počnu da ih primjenjuju u svom svakodnevnom životu,” kazao je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

Kompanija One je kroz saradnju sa Crnogorskim olimpijskim komitetom postala Olimpijska mreža Crne Gore, te je osim promocije mreže kao stuba i osnove svog poslovanja, kroz visok stepen društvene odgovornosti pokazala da je i snažan partner mladima u njihovim ambicijama.

One
foto: One

"Olimpijci su primjer hrabrosti i upornosti, a njihove priče su izvor inspiracije za sve nas. Kroz ovu kampanju, željeli smo da pružimo podršku mladima i da ih motivišemo da vjeruju u sebe, ostvaruju svoje snove i postignu uspjeh u svim aspektima života," kazao je izvršni direktor kompanije One Branko Mitrović.

Kampanja je dosegla široku publiku, a njeni video časovi su bili prikazani na različitim platformama i događajima. Učenici osnovnih i srednjih škola širom Crne Gore su aktivno pratili ove video časove, uz podršku svojih nastavnika i roditelja. Takođe, video časovi su prikazani i na renomiranom međunarodnom festivalu dokumentarnog filma – Underhill Festu koji promoviše kulturu, umjetnost i edukaciju mladih.

“Podrška koju nam je Underhill Fest ukazao omogućivši još jednu platformu za prikazivanje video časova je još jedan primjer strateškog umrežavanja naših partnera na teme koje su od značaja za crnogorsku zajednicu,” naglasio je Mitrović.

Ova dostupnost i široka rasprostranjenost video časova omogućila je da poruke inspiracije, motivacije i podrške čuje što veći broj mladih ljudi, čime je postignut cilj kampanje - podsticaj na razmišljanje, razgovor i akciju među mladima.

Kompanija One i Crnogorski olimpijski komitet ponosni su na rezultate kampanje i zahvaljuju svim učenicima, nastavnicima, roditeljima, sportistkinjama i sportistima, medijima i svima koji su podržali ovu inicijativu. U narednom periodu nastaviće svoju misiju u stvaranju bolje budućnosti za mlade ljude u Crnoj Gori i promovisanju sporta, kulture i olimpijskih vrijednosti.