Ulcinjski Vodovod će opet u blokadu zbog 72.000 eura duga

Regionalni vodovod je prvi put blokirao račun ulcinjskog Vodovoda početkom ljeta zbog duga od 247 hiljada eura
59 pregleda 0 komentar(a)
Pare, novac, državni dug, ekonomija, Foto: Shutterstock
Pare, novac, državni dug, ekonomija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.09.2017. 13:56h

Tek što je izašao iz gotovo dvomjesečne blokade koju je početkom ljeta uveo Regionalni vodovod zbog duga od 247.000 eura, ulcinjski Vodovod suočiće se narednih dana sa novom blokadom od te iste kompanije.

To je “Vijestima” potvrdio direktor Fehmi Avdiu, preciziravši da je riječ o dugu od oko 72.000 eura.

“To su dva računa od 41.000 i 31.000 eura. Uložili smo žalbe, ali smo svjesni da je to samo puko oduglovačenje i pitanje je dana kada će nas Regionalni vodovod opet blokirati”.

Avdiu je ocijenio da je indikativno to što je tek poslije mjesec od skidanja blokade državna kompanija ponovo poslala račune na naplatu.

“Prva blokada bila je na početku ljeta i to je bila jedna vrsta udara na sezonu u gradu jer nijesmo mogli izvesti redovna remontovanja naših izvorišta. Evo druga u smiraj sezone, što će dovesti do nove blokade osnovnih funkcija i novog nezadovoljstva radnika. Pa se stoga s pravom pitamo da li je moguća saradnja sa takvim ljudima”.

U međuvremenu, iz Regionalnog vodovoda, kako je naveo, stigao je novi ugovor na potpis sa imperativnim odredbama.

“Traže da od njih na godišnjem nivou kupujemo 590.000 kubika umjesto dosadašnjih 567.000. Taj ugovor neću potpisati i za to imam podršku Upravnog odbora”.

Ističe da je prethodni ugovor usvojen u lokalnoj Skupštini:

“Tim ugovorom, iza koga je stao i predsjednik Opštine Nazif Cungu, bilo je dogovoreno i da Opština, u cilju pokrivanja gubitaka na mreži, pomaže Vodovod sa 100.000 eura na godišnjem nivou. U novom ugovoru nema ni te stavke, niti Opština ima namjeru da ga potpiše”.

Avdiu tvrdi da je prethodni ugovor trebalo da važi do 2020. i da nove blokade “pomalo 'mirišu' na pritisak Regionalnog” da se potpiše novi.

“Kojim ćemo od njih kupovati dodatnih 33.000 kubika, iako nam je i ovo previše jer nama zimi voda iz Regionalnog ne treba”.

Bonus video: