Vukadinović: Kada je Čađenoviću prestao mandat, dugovanja "Čistoće" dostigla više miliona eura

"Obećavam organima Glavnog grada koji je naš osnivač, da ćemo danonoćno raditi da se zatečeno stanje u kolektivu sanira i popravi, kako bi se ostvarivala javna funkcija, ali i da ćemo ispitati sve sumnjive poslove i transakcije koji su doprinijeli da preduzeće sada grca u dugovima, kako nije bilo do dolaska Čađenovića na čelo kolektiva"

16242 pregleda 4 komentar(a)
Vukadinović, Foto: Privatna arhiva
Vukadinović, Foto: Privatna arhiva

Javnost treba da zna da je zbog odbijanja bivšeg izvršnog direktora podgoričkog preduzeća "Čistoća" Andrije Čađenovića da postupi po pravosnažnoj i izvršnoj presudi nadležnog suda i Denisa Hota vrati na posao, privredno društvo "Čistoća" od strane nadležne inspekcije novćano kažnjeno dva puta, i to prvi put 2.000 i drugi put 2.500 eura, a Čađenović kao odgovorno lice u društvu novčanom kaznom 500 eura pa 800 eura, saopštio je danas Milan Vukadinović, predsjednik Odbora direktora "Čistoće".

On je reagovao na tvrdnje Čađenovića koji je u reagovanju objavljenom danas u "Vijestima" između ostalog kazao da novo rukovodstvo “Čistoće” plaši zaposlene.

Prema stanju koje otkrivamo u kolektivu, a tek smo počeli, bojimo se da je to samo jedna ili jedno od brojnih bezakonja koja su rađena na štetu kolektiva i svih zaposlenih.

Reagovanje Vukadinovića prenosimo u cjelosti:

"Simptomatično je da se gospodin Čađenović nije osvrnuo na tekst koji su objavile DN Vijesti 15.6.2023 u kojem su navedene brojne činjenice koje ga ozbiljno terete. To što ga je bivši gradonačelnik Ivan Vuković okarakterisao kao "najboljeg direktora u istoriji Čistoće", samo potvrđuje koliko je Ivan Vuković bio neodgovoran pod DPS sljepilom dajući takve ocjene,uprkos činjenici da je pod rukovođenjem upravo hvaljenog gospodina Čađenovića u trenutku kada mu je 13.6.2023. prestao mandat, dugovanja preduzeća "Čistoća" su dostigla više miliona eura.

Povezani članci

15. Jun 2023.

U „Čistoći” junska plata pod znakom pitanja

Dramatično je i otužno da je novi Upravni odbor "Čistoće" zatekao preduzeće koje brine o ambijetalnoj higijeni u glavnom gradu, a da je većina vozila za prevoz komunalnog otpada neregistrovana već skoro godinu dana, kao i da je značajan broj parkiran zbog neispravnosti, kako kamiona tako i radnih mašina. I zamislite, kod ovakvog stanja stvari, davati prioritet kupovini skupocjenih mobilnih telefona za bivše članove Upravnog odbora, a kojima je u međuvremenu isticao mandat samo potvrđuje neodgovornost i javašluk,a nikako ne može biti u pitanju "najbolji direktor u istoriji Čistoće".

Obećavam organima Glavnog grada koji je naš osnivač, da ćemo danonoćno raditi da se zatečeno stanje u kolektivu sanira i popravi, kako bi se ostvarivala javna funkcija, ali i da ćemo ispitati sve sumnjive poslove i transakcije koji su doprinijeli da preduzeće sada grca u dugovima, kako nije bilo do dolaska Čađenovića na čelo kolektiva. Vidjećemo da li će informacije o poslovanju do kojih budemo dolazili nametnuti potrebu da pozovemo i nadležne državne organe da se uključe u proces utvrđivanja i eventualnih zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju", navodi se u reagovanju,

Bonus video: