Savjet za građansku kontrolu rada policije prati postupanje policije povodom verbalnih i fizičkih napada na Markovića

"Savjet je od direktora Uprave policije zatražio detaljnu informaciju o svim incidentima koji su poznati Upravi policije i prijavama koje su u vezi sa tim podnijete, šta je konkretno u odnosu na to preduzela i preduzima Uprava policije i kakva je komunikacija ostvarena sa državnotužilačkom organizacijom",

3110 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Savjet za građansku kontrolu rada policije, na sopstvenu inicijativu, prati postupanje policije i provjerava primjenu policijskih ovlašćenja povodom govora mržnje, prijetnji, verbalnih i fizičkih napada na psihologa iz Bara Petra Markovića.

Marković je već duže izložen različitom uznemiravanju i nasilju, kako u online prostoru, tako i fizički, na ulici, u svakodnevnom životu i radu.

"Savjet je od direktora Uprave policije zatražio detaljnu informaciju o svim incidentima koji su poznati Upravi policije i prijavama koje su u vezi sa tim podnijete, šta je konkretno u odnosu na to preduzela i preduzima Uprava policije i kakva je komunikacija ostvarena sa državnotužilačkom organizacijom", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je Savjet iskazao interesovanje da učestvuje na jednom od sastanaka Tim povjerenja LGBT zajednice i Uprave policije na kojem će se diskutovati i analizirati slučajevi nasilja.

"Svi članovi i članice Savjeta su osudili nasilje nad Markovićem. Savjet upućuje odlučnu podršku i izražava solidarnost sa svima u Crnoj Gori koji se suočavaju sa neprihvatanjem, diskriminacijom i nasiljem zbog različitosti i ličnog identiteta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: