SPUCG: "Smotra besjedništva 2023" 26. juna na Pravnom fakultetu

Besjedu i prijavu je potrebno poslati mejlom do 22. juna u 12.00 sati

4578 pregleda 0 komentar(a)
Smotra besjedništva 2023, Foto: Studentski parlament UCG
Smotra besjedništva 2023, Foto: Studentski parlament UCG

Studentsko vijeće Pravnog fakulteta, Univerziteta Crne Gore organizuje retoričko takimčenje "Smotra besjedništva 2023" koja će se i ove godine organizovati na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore 26. juna, u 19.00 sati, u sali 1, saopšteno je iz Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (SPUCG).

"Pravo učešća na istoj imaju studenti svih fakulteta sa svih univerziteta u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju SPUCG.

Besjedu i prijavu je, kako su kazali, potrebno poslati mejlom do 22. juna u 12.00 sati.

"Sa zadovoljstvom objavljujemo da i ove godine čuvamo tradiciju umijeća lijepog govorenja, te da u to ime organizujemo Smotru besjedništva. Tema besjede je slobodna, uz ograničenje da neće biti prihvaćene besjede koje pozivaju na bilo koju vrstu rasne, nacionalne ili vjerske netrpeljivosti ili sadrže govor mržnje u bilo kojem obliku", kazali su iz Studentskog parlamenta.

Sve besjedeće, kako su kazali, biti prethodno pregledane od strane organizacionog tima takmičenja.

"Prijave vršiti na sljedeći način: 1. Poslati mejl sa naslovom PRIJAVA ZA SMOTRU BESJEDNIŠTVA na retorickiklubsvpf@gmail.com; 2. U mejlu obavezno napisati ime i prezime takmičara, fakultet i godinu studija, i naznačiti autora besjede; 3. U prilogu mejla dostaviti besjedu u Wordu ili PDF formatu; 4. Dostaviti jednu fotografiju takmičara", navodi se u saopštenju.

Napominju, kako se navodi u saopštenju, da autori besjede mogu biti i sami takmičari, a dužina izlaganja ne bi trebalo da prelazi 7 minuta i da je broj učesnika ograničen.

"Takmičare će ocjenjivati petočlani stručni žiri, koji će donijeti odluku o najbolje plasiranim takmičarima koji će na taj način ostvariti pravo na vrijedne novčane nagrade i to:1. mjesto - 250 , 2. mjesto - 150 €, 3. mjesto - 100 €", navodi se u saopštenju.

Učešće u radu stručnog žirija, kako su kazali, do sada su potvrdili: Vladimir Savković, redovni profesor Pravnog fakulteta UCG, Tamara Brnović, sudija Osnovnog suda u Podgorici, Siniša Mugoša, advokat, Petar Komnenić, novinar.

"Što se tiče petog člana žirija, najavljeno je učešće predstavnika Upravnog odbora Advokatske komore Crne Gore, o čemu ćemo svakako više informacija dobiti do kraja radne nedelje", navodi se u saopštenju SPUCG.

Bonus video: