MVP: Lukovac dostojanstveno predstavljao zemlju, onako kako to čine rijetki i odabrani

"Vjerujemo da će njegova čvrsta posvećenost interesima Crne Gore, predstavljati primjer za sve koji su diplomatiju odabrali kao svoj životni poziv"

5675 pregleda 8 komentar(a)
Lukovac, Foto: Savo Prelević
Lukovac, Foto: Savo Prelević

Ministarstva vanjskih poslova (MVP) uptilo je saučešće porodici i prijateljima povodom smrti crnogorskog ambasadora i nekadašnjeg šefa diplomatije Branka Lukovca.

"Ambasador Lukovac ostaće zapamćen kao jedan od utemeljivača crnogorske diplomatije novog doba. Kao šef diplomatije Crne Gore i zamjenik MVP SFRJ, jugoslovenski i crnogorski ambasador, Lukovac je svojim visokim intelektom i istančanim osjećajem za svijet u kojem je živio, obogatio crnogorsko diplomatsko nasljeđe. Veliki je i dragocjen doprinos ambasadora Lukovca obnovi nezavisnosti naše zemlje i punopravnom članstvu u Ujedinjenim nacijama. U svijetu diplomatije bio je prepoznat kao skroman, nenametljiv, širokog obrazovanja i veliki profesionalac, dostojanstveno predstavljajući svoju zemlju onako kako to čine rijetki i odabrani. Na tome smo mu kao kolektiv i kao kolege neizmjerno zahvalni. Vjerujemo da će njegova čvrsta posvećenost interesima Crne Gore, predstavljati primjer za sve koji su diplomatiju odabrali kao svoj životni poziv", navodi se u saopštenju MVP-a.

Dodaju da će generacije crnogorskih diplomata čuvati druga, prijatelja i gospodina Branka Lukovca u svojim srcima, u pamćenju i u najljepšim uspomenama, sa zahvalnošću i poštovanjem.

Komemorativna sjednica povodom smrti Lukovca održaće se u utorak, 27. juna u 12 časova, u staroj zgradi Vlade.

Bonus video: