Ministarstvo sporta i mladih: Lalošević učestvuje na UNESCO konferenciji u Azerbejdžanu

Konferencija se održava od 26. do 29. juna u Bakuu

3247 pregleda 7 komentar(a)
Lalošević i Lalević u Azerbejdžanu, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Lalošević i Lalević u Azerbejdžanu, Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević učestvuje na sedmoj međunarodnoj UNESCO konferenciji ministara i visokih sluzbenika zaduženih za oblast sporta i fizičkog vaspitanja koja se od 26-29. juna održava u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, saopšteno je iz tog ministarstva.

"Na konferenciji koja je posvećena sportu kao globalno značajnoj razvojnoj komponenti i gdje su zastupljene teme uticaja investiranja u sport kao i razvoju sporta za sve, govorili su, između ostalih, Garbijela Ramos, zamjenica generalnog direktora za socijalne i humanisticke nauke UNESCA, Farid Gaibov, ministar sporta i mladih Azerbejdžana, Tamara Rastovac Siamašvili, predsjedavajuća Izvršnog odbora UNESCA, Naval El Mutavakel, člana izvršnimog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta a video porukama su se obratili i Toni Parker, proslavljeni košarkaš, i Žan Tod, nekadašnji direktor u Formuli 1", navodi se u saopštenju ministarstva.

Sa konferencije u Bakuu
Sa konferencije u Bakuufoto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar Lalošević je, kako se navodi, iskoristio navedenu priliku za neformalni razgovor sa ministrima nadležnim sport, učesnicima konferencije, posebno sa ministrima čije su države učesnici Evropskih igara u Krakovu.

"Na konferenciji u Bakuu učestvuje i Miloš Lalević, načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju u Ministarstvu sporta i mladih", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: