Otvoren 7. ljetnji vojni kamp u Danilovgradu

Učesnici Kampa, 38 srednjoškolaca iz Crne Gore i pet iz Sjeverne Makedonije, naredne dvije sedmice proći će kroz obuke u orijentaciji, alpinizmu, medicini, raftingu i preživljavanju u prirodi, upoznati vojnički poziv i benefite koje pruža

1225 pregleda 3 komentar(a)
Učesnici vojnog kampa u danilovgradskoj kasarni, Foto: Ministarstvo odbrane
Učesnici vojnog kampa u danilovgradskoj kasarni, Foto: Ministarstvo odbrane

Omogućiti mladima da izgrade timski duh, osjećaj pripadnosti, požrtvovanosti i ponosa cilj je Ljetnjeg vojnog kampa Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, istakao je direktor Direktorata za ljudske resurse, pukovnik Velibor Bakrač, na ceremoniji svečanog otvaranja sedmog ljetnjeg vojnog kampa u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu, saopštili su iz Ministarstva odbrane.

Bakrač je istakao da će učesnici Kampa, 38 srednjoškolaca iz Crne Gore i pet iz Sjeverne Makedonije, naredne dvije sedmice kroz obuke u orijentaciji, alpinizmu, medicini, raftingu i preživljavanju u prirodi, upoznati vojnički poziv i benefite koje pruža.

„Želim da vam vojnici, oficiri i podoficiri prenesu osjećaj patriotizma i sve ono što krasi ove ljude koji nose uniformu, spremni da odgovore svim zadacima i zahtjevima naše Crne Gore“, rekao je Bakrač.

On je naglasio da Ministarstvo odbrane ulaže veliku energiju u približavanju uloge i značaja Vojske Crne Gore, naročito mlađoj populaciji.

“Brojne su aktivnosti koje čine ovaj sistem otvorenijim i transparentnijim i koje pružaju realan uvid u misije i zadatke Vojske. S ponosom ističem uspješnost organizacije ljetnjih vojnih kampova, koji su već prerasli u brend Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore”, kazao je pukovnik.

Savjetnik načelnika Generalštaba za civilno-vojnu saradnju, pukovnik Zoran Vukadinović, istakao je da će polaznici Kampa kroz obuku naučiti da izvršavaju prve vojničke zadatke.

“Ali, najvažnije, u vojsci se stiče prijateljstvo i drugarstvo. I želim da iz Ljetnjeg vojnog kampa ponesete lijepe i drage uspomene”, istakao je on.

Vukadinović je rekao da vojnički poziv traži sposobne i hrabre, one koji ne odustaju i vole svoju državu.

“Nadam se da ćemo uspjeti da vas zainteresujemo da budete budući oficiri i da se školujete na prestižnim vojnim akademijama. Želja nam je da budete dio našeg vojničkog stroja, i da zajedno izgrađujemo i unapređujemo sistem odbrane i našu Vojsku”, naglasio je Vukadinović.

Ceremoniji otvaranja kampa prisustvovali su i članovi porodica polaznika.

Bonus video: