Opština Zeta: Od 1. jula stupa na snagu naredba o zabrani loženja na otvorenom prostoru

"Ova zabrana odnosi se na loženje vatre i ostavljanje zapaljivih predmeta na mjestima na kojima postoji povećana opasnost od izbijanja i širenja požara (u parkovima, putnim pojasevima i na drugim mjestima na kojima postoji sasušena trava, lišće i drugi lako zapaljivi predmeti i materije)."

3190 pregleda 1 komentar(a)
Zeta, Foto: Shutterstock
Zeta, Foto: Shutterstock

Predsjednik Opštine Zeta donio je naredbu kojom se zabranjuje loženje i upotreba vatre na otvorenom prostoru na teritoriji opštine, u periodu od 1. jula do 1. oktobra 2023.godine, saopštili su iz PR službe Opštine Zeta.

"Ova zabrana odnosi se na loženje vatre i ostavljanje zapaljivih predmeta na mjestima na kojima postoji povećana opasnost od izbijanja i širenja požara (u parkovima, putnim pojasevima i na drugim mjestima na kojima postoji sasušena trava, lišće i drugi lako zapaljivi predmeti i materije).", piše u saopštenju.

Dodaje se da je u ovom periodu na poljoprivrednim zemljištima, kampovima i drugim otvorenim prostorima moguće ložiti vatru isključivo uz odobrenje Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorice.

"Sva pravna i fizička lica, koja svojim nesavjesnim radnjama izazovu pojave i širenje vatre, kazniće se shodno odredbama Zakona o zaštiti i spašavanju. Ova naredba stupa na snagu danom donošenja.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: