Milatović odlikovao italijanskog admirala Medaljom za zasluge

„Admiral i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Republike Italije Đuzepe Cavo Dragone je dokazani prijatelj Crne Gore i naše vojske"

4595 pregleda 4 komentar(a)
Milatović dodjeljuje Medalju za zasluge Dragoneu, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Milatović dodjeljuje Medalju za zasluge Dragoneu, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, odlikovao je admirala Đuzepea Kavo Dragonea, načelnika Generalštaba Oružanih snaga Republike Italije Medaljom za zasluge, saopštili su iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

„Admiral i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Republike Italije Đuzepe Kavo Dragone je dokazani prijatelj Crne Gore i naše vojske. Tokom obavljanja dužnosti uložio je značajne napore za unapređenje vojne saradnje sa Crnom Gorom i podržao uključivanje crnogorskog kontigenta u aktivnost pojačane budućnosti na istoku Evrope „Enhanced Vigilance Activity“, gdje je Italija vodeća država. Dodatno, načelnik Dragone je doprinio i potpisivanju sporazuma o saradnji sa Vladom Republike Italije čime je nastavljen kontinuitet uspješne realizacije misije zaštite vazdušnog prostora Crne Gore „Air Policing““, rekao je Milatović.

Milatović je, na prijedlog Ministarstva odbrane, načelnika Dragonea odlikovao Medaljom za zasluge koja se dodjeljuje za zasluge u izvršavanju povjerenih zadataka koji posebno doprinose prijateljskim odnosima između Crne Gore i drugih država.

"Predsjednik Milatović se načelniku Dragoneu zahvalio što je prepoznao kapacitete sistema odbrane Crne Gore, ukazavši na mogućnost njihovog daljeg razvoja i unapređenja. Ceremoniji predaje medalje u zgradi Predsjednika Crne Gore prisustvovala je amsbasadorka Italije Andreina Marsella i članovi kabineta načelnika Generalštaba Oružanih snaga Republike Italije, kao i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević sa saradnicima.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: