Na kotorskoj rivijeri odmara više od 6.700 gostiju

"Na današnji dan broj gostiju u Kotoru veći je za 33 odsto u odnosu na uporedni prošle godine", kazala je PR menadžerka, Milena Radović

1196 pregleda 0 komentar(a)
Kotor (ilustracija), Foto: Shutterstock
Kotor (ilustracija), Foto: Shutterstock

Na kotorskoj rivijeri odmara 6.714 gostiju, od čega 5.293 boravi u privatnom smještaju, 1.246 u hotelima, 124 u hostelima, a 51 u kampovima, saopšteno je iz Turističke organizacije (TO) Kotor.

"Na današnji dan broj gostiju u Kotoru veći je za 33 odsto u odnosu na uporedni prošle godine", kazala je za Radio Kotor PR menadžerka, Milena Radović.

Od ukupnog broja gostiju koji borave u hotelima, domaćih, iz Crne Gore, je 51.

"Ostali gosti su, kao i do sada, pretežno iz Velike Britanije, SAD, Njemačke, Francuske, Turske, Izraela, Ukrajine, Srbije, a u nešto manjem broju ima gostiju iz Danske, Švajcarske, Slovačke, Luksemburga, Estonije, Australije, Kanade, Slovenije, Češke", kazala je Radović.

Navela je i da je u Kotoru danas 1.100 izletnika, od kojih najveći broj dolazi iz SAD-a, Turske, Francuske, Velike Britanije i Italije.

"Tokom protekle sedmice Kotor je obišlo 14.783 izletnika. Najbrojnije su bile grupe iz Turske, Velika Britanije i SAD-a", napominje Radović.

Bonus video: