UCG: U subotu konkurs i za studijski program Ekonomskog fakulteta na engleskom jeziku

Iz UCG-a su naveli da će konkurs će biti objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore

3994 pregleda 2 komentar(a)
Ekonomski fakultet, Foto: Ekonomski fakultet
Ekonomski fakultet, Foto: Ekonomski fakultet

Univerzitet Crne Gore (UCG) sjutra će (subota), pored konkursa za upis na 3.174 mjesta na državnom budžetu, raspisati konkurs i za novi samofinansirajući program Ekonomskog fakulteta na engleskom jeziku.

Studijski program „Academic program in Business and Economics”, koji predviđa 60 mjesta za upis, akreditovan je sredinom juna od Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja.

Iz UCG-a su naveli da će konkurs će biti objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore.

Oni su naveli da, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati ih podnose neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

“Prijava na konkurs se podnosi u ponedjeljak i utorak do 16 sati, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se u srijedu.

Iz UCG-a su naveli da će raspored termina polaganja predmeta biti istaknut na internet stranicama organizacionih jedinica.

“Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu, koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, od 6. do 7. jula”, rekli su iz UCG-a.

Oni su podsjetili da se prijemni ispiti organizuju za upis na studijske programe Medicina, Stomatologija, Arhitektura, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života, kao i na stručno-umjetničke studijske programe.

“Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 12. julom, prema rasporedu organizacionih jedinica”, kazali su iz UCG-a.

Bonus video: