MVP: U ponedjeljak u Beranama otvaranje Ljetnje škole za mlade diplomate "Gavro Vuković"

Ljetnja škola, kako su rekli iz MVP, okupiće više od 50 mladih diplomata iz 40 država širom svijeta, kao i ugledne predavače, teoretičare i praktičare međunarodnih odnosa - diplomate, profesore, političare, analitičare

4209 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shuterstock
Ilustracija, Foto: Shuterstock

Ljetnja škola za mlade diplomate „Gavro Vuković“ biće otvorena u ponedjeljak u Beranama, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Kako su kazali iz MVP, 16. ljetnju školu „Gavro Vuković“, koja će se održati pod nazivom „Towards a New World (Dis)Order, otvoriće rukovodilac MVP i premijer Dritan Abazović, u dvorištu Spomen kuće Gavra Vukovića.

Ljetnja škola, kako su rekli iz MVP, okupiće više od 50 mladih diplomata iz 40 država širom svijeta, kao i ugledne predavače, teoretičare i praktičare međunarodnih odnosa - diplomate, profesore, političare, analitičare.

Akcenat škole će se odnositi na ulogu i značaj diplomatije u očuvanju mira i bezbjednosti, i prevazilaženju kriza i razvijanju novih modela saradnje na međunarodnom planu.

Iz MVP su rekli da će osim Abazovića, na svečanoj ceremoniji otvaranja Ljetnje škole govoriće i predsjednik Opštine Berane Vuko Todorović.

Dodaje se da će na ceromoniji govoriti i menadžerka projekata za promociju evropske integracije u Njemačkom društvu za međunarodnu saradnju, Savetka Tomova i stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoja u Crnoj Gori, Ekaterina Paniklova.

Bonus video: