Božović aminovao i kupovinu polovnog kamiona

Predsjednik Opštine Budva iz zatvora potpisao kupovinu teretnog vozila od “Mesoprometa” za 11.000 eura

25948 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Pritvoreni predsjednik Opštine Budva Milo Božović potpisao je ugovor kojim je odobrio da se od bjelopoljske kompanije "Mesopromet" za 11 hiljada eura kupi polovno teretno vozilo.

Potpis na ugovor stavio je 26. juna. To je treći ugovor u proteklih nekoliko dana na koji je Božović stavio potpis.

Iz Opštine "Vijestima" nijesu željeli da odgovore da li je dokument lično potpisao Božović, koji se nalazi u spuškom Istražnom zatvoru ili je stavljen njegov faksimil.

U ugovoru u koji su "Vijesti imale uvid piše da je bjelopoljska firma na javnom pozivu koji je prethodno raspisala lokanlana uprava dala najpovoljniju ponudu.

Ugovorena cijena polovnog kamiona je 9.090 eura dok je iznos PDV 1.908,9 eura, odnosno ukupno će iz gradske kase za ovu javnu nabavku biti izdvojeno 10.998,9 eura.

Rok isporuke kakmiona, kako se navodi, jeste pet dana.

Božovićev potpis se prije nekoliko dana našao i na naredbi o zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru u periodu od 1. juna do 1. oktobra na teritoriji opštine Budva.

"Zabranjuje se loženje i upotreba vatre na otvorenom prostoru. Zabranjuje se loženje vatre i ostavljanje zapaljenih predmeta na mjestima na kojima postoji povećana opasnost od izbijanja i širenja požara (u parkovima, putnim pojasevima i na drugim mjestima na kojima postoji sasušena trava, lišće i drugi lako zapaljivi predmeti i materije)", piše u dokumentu na kome je Božovićev potpis.

Pritvoreni gradonačelnik je prije dva dana potpisao i Odluku o sufinansiranju programa rada sportskih klubova za ovu godinu, kojom je iz budžeta za rad 31 kluba opredijeljeno 147 hiljada eura. Potpis je stavio i na Odluko o sufinansiranju programa rada školskih sportskih klubova, klubova osoba sa invaliditetom i sportsko-rekreativnih društava za šta je opredijeljeno ukupno 7.300 eura.

Pripadnici Specijalnog policijskog tima uhapsili su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva 13. aprila Božovića sumnjičeći ga za stvaranje kriminalne organizacije i tri transporta kokaina. Prvi čovjek Budve se od tada nalazi u spuškom zatvoru, a u više navrata branioci su negirali njegovu krivicu.

Nedavno je Apelacioni sud odbio kao neosnovane žalbe branilaca predsjednika Opštine Budva, izjavljene protiv rješenja Višeg suda o produženju pritvora ovom okrivljenom.

Rješenjem Višeg suda u Podgorici produžen je pritvor za još dva mjeseca Božoviću zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Određeno je da će pritvor trajati po ovom rješenju do 13. jula 2023. godine.

Hapšenjem Božovića paralisan je rad Opštine Budva a za svaku isplatu iz gradske kase koja je prepuna novca, ima više od deset miliona eura, pita se Viši sud. Viši sud odobrio je isključivo da Božović potpisuje platne liste, pa radnici redovno dobijaju zarade.

Bitne odluke koje treba da potpiše Božović, jer jedino on ima pravo, pošto nije imenovao potpredsjednike, ali ni ovlastio drugog službenika, ne mogu biti donijete, jer prvo mora da prođu odluku Višeg suda.

To što Budva prolazi kroz jedan od najtežih perioda, gdje su praktično paralisane sve službe, partije koje participiraju u lokalnom parlamentu u više navrata su isticale da se mora hitno naći rješenje.

Buvanski odbor GP URA je nedavno saopštio da uz puno poštovanje prezumpcije nevinosti, bilo elementarno odgovorno prema građanima, razvojnim projektima, efikasnom i racionalnom funkcionisanju opštinske administracije, a posebno zbog reputacije opštine koja pledira da bude prijestonica kulture, da aktuelni predsjednik opštine Milo Božović podnese ostavku.

I iz opozicnog DPS-a su su ranije saopštili da su stekli svi uslovi da se skrati mandat lokalnom parlamentu i da se raspišu vanredni lokalni izbori na jesen. I budvanske Demokrate su za to da se što prije iznađe rješenje za izlazak iz krize, te da su nakon sezone jedini pošteni izlaz izbori.

Bonus video: