Vučković: Podnijela sam krivične prijave protiv Perović, ASK i Savjeta ASK

Vučković je navela da smatra da je ASK izašla van svojih ingerencija zahtjevima za odgađanje prethodne sjednice na kojoj je trebalo da se na Savjetu razmatra njena kandidatura.

19208 pregleda 14 komentar(a)
Vučković, Foto: Boris Pejović
Vučković, Foto: Boris Pejović

Vršiteljka dužnosti (v.d.) predsjednice Vrhovnog suda Vesna Vučković danas je tokom intervjua pred članovima Sudskog savjeta saopštila da je podnijela krivične prijave protiv direktorice Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelene Perović, ASK-a kao pravnog lica kao i Savjeta ASK-a zbog, kako je navela, toga što su "odlučivali dva puta o istoj stvari".

Ona je navela i da je ASK bez njenog pristanka "ispitivao njene bankovne račune".

Vučković danas nije izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda.

Kako Vučković odlukom Sudskog savjeta nije dobila dvotrećinsku većinu - Vrhovni sud će i dalje biti u v.d. stanju.

Vučković je tokom glasanja dobila samo tri glasa, dok je šestoro članova Sudskog savjeta bilo protiv da ona i u punom mandatu rukovodi Vrhovnim sudom.

Vučković je tokom intervjua navela i da smatra da je ASK izašla van svojih ingerencija zahtjevima za odgađanje prethodne sjednice na kojoj je trebalo da se na Savjetu razmatra njena kandidatura.

Prema njenim riječima, upravo je zbog istupa ASK, sproveden inspekcijski nadzor presude Upravnog suda, koji je utvrdio njenu kandidaturu.

"Doci ćemo do toga da će nam ASK utvrđivati je li svaka presuda suda ima elemenata korupcije. Uzeli su sebi za pravo više nego što im pripada", kazala je Vučković.

Bonus video: