Vrhovni sud: Djelimična izmjena rada zbog rekonstrukcije, Apelacioni sud privremeno u bivšoj zgradi Vlade

"Strankama se preporučuje da podneske dostavljaju elektronskim putem na e-mail: apelacionisud@sudstvo.me, a komunikaciju sa pisarnicom obavljaju putem telefona: 067-600-461. Takođe, pisarnica Apelacionog suda Crne Gore, poštu će primati i na novoj adresi (ul. Jovana Tomaševića), kao i putem Pošte Crne Gore"

4062 pregleda 0 komentar(a)
Vrhovni sud, Foto: Luka Zeković
Vrhovni sud, Foto: Luka Zeković

Vrhovni sud Crne Gore saopštio je danas da da dolazi do djelimične izmjene režima rada zbog rekonstrukcije zgrade Vrhovnog i Apelacionog suda Crne Gore i Višeg suda u Podgorici

"Na zgradi u kojoj su sjedišta Vrhovnog suda Crne Gore, Apelacionog suda Crne Gore i Višeg suda u Podgorici počeli su radovi na rekonstrukciji krova i fasade, koji će trajati do šest mjeseci. Pisarnice Vrhovnog suda Crne Gore i Višeg suda u Podgorici radiće u redovnom i planiranom obimu. Sjednice Vrhovnog suda Crne Gore i suđenja Višeg suda u Podgorici takođe će se održavati redovno", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da s obzirom na to da će se najveći dio rekonstrukcije krova obavljati na dijelu zgrade koji koristi Apelacioni sud Crne Gore, kancelarije sudija i službenika kao i pisarnica ovog suda privremeno će, do završetka tih radova, biti izmještene u ulicu Jovana Tomaševića, u bivšu zgradu Vlade Crne Gore.

"Strankama se preporučuje da podneske dostavljaju elektronskim putem na e-mail: apelacionisud@sudstvo.me, a komunikaciju sa pisarnicom obavljaju putem telefona: 067-600-461. Takođe, pisarnica Apelacionog suda Crne Gore, poštu će primati i na novoj adresi (ul. Jovana Tomaševića), kao i putem Pošte Crne Gore. Pretresi, rasprave, kao i sjednice vijeća u krivičnim predmetima koje podrazumjevaju prisustvo stranaka, održavaće se u prostorijama Vrhovnog suda Crne Gore, u maloj sudnici na 3. spratu, o čemu će stranke u konkretnim predmetima biti posebno obavještene", piše u saopštenju.

Iz Vrhovnog suda su rekli da je rekonstrukcija dio projekta "Unaprijeđenje efikasnosti sudstva" kojim su planirane rekonstrukcije i adaptacije i zgrada osnovnih sudova u Podgorici, Nikšiću, Kotoru, Beranama i zgradi Osnovnog i Višeg suda u Bijelom Polju.

Bonus video: