NPCG: Od danas moguće kupovina dnevnih i godišnjih karata online

Kartu za Nacionalne parkove Crne Gore od danas moguće kupiti preko interneta

2219 pregleda 2 komentar(a)
NP Lovćen, Foto: NP Lovćen
NP Lovćen, Foto: NP Lovćen

Ljubitelji prirode i nacionalnih parkova od danas mogu online kupiti dnevne ulaznice za nacionalne parkove Durmitor, Biogradska gora, Skadarsko jezero, Lovćen, Prokletije i Botaničku baštu Dulovine u Kolašinu, saopšteno je iz PR Službe Nacionalnih parkova.

"Online je dostupna i kupovina godišnje karte po cijeni od 13,50 eura, a uz koju svi zainteresovani mogu neograničen broj puta posjetiti svih pet parkova i baštu tokom kalendarske godine.", navodi se u saopštenju NPCG.

Online kupovina ulaznice moguća je na linku https://nparkovi.me/online-ulaznice/, a posjetioci će ulaznicu kupljenu na ovaj način moći da daju na uvid i sa svog mobilnog telefona.

Poručili su da u skladu sa svjetskim trendovima i kroz razmjenu znanja i iskustava sa drugim zaštićenim područjima, menadžment Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore od početka 2023. godine predano radi na kreiranju novih usluga i sadržaja u parkovima u cilju zaštite i promocije najvrijednijih prostora države.

"Podsjećamo da su Nacionalni parkovi Crne Gore postali i dio Biologer zajednice – online baze podataka o biodiverzitetu. Svi ljubitelji prirode mogu kroz jedinstvenu Biologer aplikaciju www.biologer.me da učestvuju u prikupljanju podataka sa terena i monitoringu biodiveriteta.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: