O pripremi sezone u Budvi iza zatvorenih vrata

Članovi Koordinacionog tima istakli su neophodnost intenzivnije komunikacije i spremnost da, zajedničkim djelovanjem, u narednom periodu doprinesu rješavanju svih identifikovanih problema u cilju uspješne realizacije turističke sezone

1950 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Opština Budva
Foto: Opština Budva

Koordinacioni tim za pripremu i praćenje turističke sezone za 2023. godinu, danas je u sali Skupštine opštine Budva održao sastanak kojim je predsjedavao predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović, a radi sagledavanja trenutne situacije.

To se navodi u saopštenju iz Opštine Budva. Predstavnici medija nijedu bili pozvani.

Sastanku su, kako se navodi, prisustvovali predstavnici Odjeljenja bezbjednosti PJ Budva, Udruženja ugostitelja, Dom zdravlja, CEDIS-a, Fakulteta za turizam, HG Budvanska rivijera, Uprave za inspekcijske poslove, JP Morsko dobro, Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, Komunalnog preduzeća, Parking servisa, Vodovoda i kanalizacije, Komunalne policije i komunalne inspekcije, Sekretarijata za komunalno-stambene poslove, Sekretarijata za investicije, Sekretarijata za privredu, Sekretarijata za finansije, Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Službe Glavnog administratora, Uprave lokalnih javnih prihoda, Službe za zaštitu i spašavanje, Mediteran reklama, Turističke organizacije opštine Budva, JU Muzeji i galerije Budve.

sezona Budva
foto: Opština Budva

U fokusu su bili problemi koji se odnose na saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu, pitanje buke, nelegalnih objekata i sive ekonomije kao i definisanje aktivnosti u cilju adekvatne pripreme organa lokalne uprave i službi, zdravstvenih institucija, bezbjednosnih službi, lokalne hotelsko-turističke privrede za nastupajuću sezonu.

Članovi Koordinacionog tima istakli su neophodnost intenzivnije komunikacije i spremnost da, zajedničkim djelovanjem, u narednom periodu doprinesu rješavanju svih identifikovanih problema u cilju uspješne realizacije turističke sezone.

Dogovorena je dalja dinamika rada Koordinacionog tima kao krovnog medjuresornog tijela koje prati realizaciju turističke sezone u narednom periodu, a sledeći sastanak zakazan je za 20. jul kada će biti prezentovani rezultati rada i aktivnosti u proteklom periodu.

Bonus video: