Tango se vraća sa 700 plesača iz 33 zemlje

Nakon pet godina pauze, kolašinski trgovi i ulice biće ponovo prepuni zagrljenih plesnih parova

4847 pregleda 753 reakcija 4 komentar(a)
Sa jednog od ranijih tango kampova, Foto: Dragana Šćepanović
Sa jednog od ranijih tango kampova, Foto: Dragana Šćepanović

Nakon pet godina pauze kolašinski trgovi i ulice biće ponovo prepuni zagrljenih plesnih parova. Deveto izdanje Tango kampa od 14. do 29. jula u Crnu Goru dovodi oko 700 plesačica i plesače iz 33 zemlje svijeta.

Organizator je Tango natural Montenegro, a festival su podržali Opština Kolašin i Nacionalna turistička organizacija.

Kolašin i Crna Gora ponovo zauzimaju važno mjesto na svjetskoj mapi internacionalnih tango događaja. Ova nesvakidašnja manifestacija je postala poznata širom svijeta po spoju argentinskog tanga, crnogorske prirode i brojnih pratećih aktivnosti, ali i po svom rekordnom trajanju.

Svojevremeno dobitnik Wild beauty aworda crnogorske Nacionalne turističke organizacije i jedna od devet manifestacija koje je NTO stavila na spisak onih koje “ne smijete propustiti ako dolazite u Crnu Goru”, vraća se u velikom stilu.

Pored svakodnevnih plesnih aktivnosti koje uključuju tango i argentinske folklorne plesove, gosti kampa na raspolaganju imaju i organizovane planinarske i biciklističke ture, sportsko penjanje, streličarstvo, jogu, relaks programe, jahanje, kreativne programe za djecu, koncerte, radionice, predavanja i mnoge druge sadržaje.

Veliki broj građana Kolašina i njegovih gostiju moći će da uživa u pravoj karnevalskoj atmosferi, budući da će dobar dio aktivnosti biti na otvorenom.

“Tango kamp i njegovi brojni prateći sadržaji će Kolašin ponovo etablirati u mjesto kreativnog odmora, specifično i različito u odnosu na ostala turistička mjesta u Crnoj Gori. Gosti kampa su turisti kakve je Kolašin čekao ovih pet godina pauze budući da je prosječni ostanak ove godine skoro 8,5 dana, a ima i dosta onih koj su odlučili da ostanu na događaju svih 16 dana, pa i duže, za razliku od uobičajenih tranzitnih turista koji ostaju po dan, dva. Zahvaljujući Tango kampu, Kolašin ima garantovane goste koji popunjavaju njegove kapacitete nevezano za vremenske prilike i druge okolnosti”, saopštili su organizatori.

Značajna posebnost ovog događaja leži u tome što je potpuno besplatan za sve neplesače.

Osim amaterskih i profesionalnih plesačica i plesača, aktivno učešće u ovom događaju će kao i do sada uzeti i veliki broj Kolašinca i njihovih gostiju, koji budu željeli da uživaju u tangu, ali i raznim drugim sadržajima.

Na muzičkom dijelu festivala nastupaju značajna imena argentinskog tanga poput Leonela Kapitana, Leonela Gasa, Maksimilijana Moskata, Masima Perdomoa, kao i orkestar Tanguango, dok će muziku na plesnim događajima puštati neki od najpoznatijih evropskih DJ-jeva.

Bonus video: