Vina Crne Gore koja osvajaju svijet – Keković Estate

12 medalja za prvih 6 mjeseci London, Pariz, Brisel, Meningem, Hong Kong, Sofija

18065 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Keković Estate
Foto: Keković Estate

Već dobro poznata vinarija Keković Estate ne zastaje na svom putu da crnogorsko vinogradarstvo predstavlja svijetu u najboljem svjetlu. U prvih šest mjeseci 2023. godine vinarija donosi velika priznanja sa prestižnih međunarodnih vinskih takmičenja u Crnu Goru.

“Sa ukupno 12 osvojenih medalja, ponosno pokazujemo svijetu vrhunski kvalitet i strast prema vinogradarstvu koje je utkano u svaku kapljicu vina koje proizvedemo.” - ističu iz vinarije.

Mundus Vini 2023, cijenjeno takmičenje koje okuplja elitu svjetske vinske scene, prepoznalo je Keković Sauvignon Blanc iz 2022. Godine i dodijelilo mu srebrnu medalju.

Na prestižnom Paris Wine Cup 2023, gdje su vina ocjenjena na osnovu stila, kvaliteta, ali i cijene i ambalaže, Keković Vranac iz 2021. godine zasijao je zlatnom medaljom. Na najuglednijem svjetskom vinskom takmičenju, Decanter 2023, vino Sauvignon Blanc iz 2022. godine osvojilo je bronzanu medalju, još jednom potvrđujući njihovu istrajnost posvećenosti kvalitetu.

Na takmičenju CWSA (China Wine and Spirits Awards) 2023, ključnom vinskom događaju na azijskom kontinentu, Keković Estate je osvojio čak četiri medalje.

Vino Radovan iz 2020. godine i Merlot iz iste godine nagrađeni su zlatom, dok su Sauvignon Blanc iz 2022. i Vranac iz 2020. godine odlikovani bronzanom medaljom Na Balkanskom međunarodnom vinskom takmičenju (BIWC) 2023, koje slavi raznovrsnost i kvalitet vina Balkana, Keković Estate je osvojio nevjerovatnih pet medalja.

Zlatna medalja dodijeljena je vinu Radovan iz 2020. godine, srebrne medalje osvojilo je vino koje predstavlja novitet u njihovom asortimanu, Kratošija i vino Rose, oba iz 2022. godine, dok su Chardonnay iz 2022. godine i Vranac iz 2020. godine osvojili bronzane medalje.

Iz vinarije govore da ovako značajna priznanja sa svih krajeva svijeta predstavljaju dodatnu potvrdu njihovog neprestanog truda da stvaraju vina koja oduševaljavaju I domaće i međunarodne ljubitelje vina.

“Ove nagrade su ne samo priznanje za dosadašnji rad, već i vjetar u leđa za naše buduće planove. Naša misija je da Keković Estate ostane simbol kvaliteta, autentičnosti i inovacija. Fokusirani smo na stvaranje vina koje odražava bogatu istoriju Crne Gore, ali i na inovacije koje će nas voditi u budućnost. Ponosni smo na naša postignuća i zahvaljujemo se našim vjernim kupcima, partnerima i članovima Keković Estate tima na njihovoj podršci. Nastavljamo da njegujemo i proširujemo našu vinsku tradiciju, obećavajući da ćemo našim potrošačima pružiti samo najbolje iz Keković Estate vinarije.”