Dani porodice Romanov u Nikšiću

"Dane porodice Romanov u Nikšiću" organizuju Turistička organizacija Nikšić, Nevladina organizacija "Pandurica", Opština Nikšić i Saborni hram Svetog Vasilija Ostroškog

2968 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Od 14. do 17. jula u Nikšiću će biti održana manifestacija "Dani porodice Romanov u Nikšiću", koja je prvi put organizovana prošle godine.

Manifestacija će biti otvorena predstavljanjem knjige "Rus", autora protojereja stavrofora Darka R. Đoga, u porti nikšićkog Sabornog hrama, 14. jula, sa početkom u 20 časova.

Narednog dana na Carevom mostu, čiju gradnju je pomogao ruski car Aleksandar III, biće održan koncert na kome će učešće uzeti grupe "Džanum", "Rudolf" i "357".

Bend "Beogradski sindikat" će 16. jula, na Trgu slobode, sa početkom u 21 čas, održati koncert, koji je trebalo da bude organizovan u maju, ali je odložen zbog tragedije u školi na Vračaru i u Mladenovcu.

Manifestacija se završava u ponedjeljak, 17. jula, na dan pogubljenja carske porodice, kada će u porti hrama, čiji je ktitor upravo ruski car, biti predstavljena knjiga "Inetligencija, filosofija i kultura (ruski primjeri)", čiji su priređivači Neda Andrić i Jovan Radojević.

"Dane porodice Romanov u Nikšiću" organizuju Turistička organizacija Nikšić, Nevladina organizacija "Pandurica", Opština Nikšić i Saborni hram Svetog Vasilija Ostroškog.

Bonus video: