Crna Gora obilježava Dan državnosti

"Ne postoji važniji datum za naš narod od ovog, jer je njime zaokružena vrijednosna vertikala razvoja naše države, zasnovana na slobodi, antifašizmu i jednakosti”, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović

12418 pregleda 25 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Crna Gora danas obilježava Dan državnosti, u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine, kada je na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država i isti datum 1941. kada je narod Crne Gore počeo ustanak protiv fašizma.

Predsjednik države Jakov Milatović kazao je da za narod Crne Gore ne postoji važniji datum od 13. jula jer je njime zaokružena vrijednosna vertikala razvoja države, zasnovana na slobodi, antifašizmu i jednakosti.

"Luča nepokornosti nikad nije ugašena na ovom našem kršu", rekao je Milatović na prijemu povodom Dana državnosti na Cetinju

On je kazao da nema 13. jula 1941. bez 13. jula 1878. godine.

"Ne postoji važniji datum za naš narod od ovog, jer je njime zaokružena vrijednosna vertikala razvoja naše države, zasnovana na slobodi, antifašizmu i jednakosti”, poručio je Milatović.

Kazao je i da svako vrijeme nosi nove izazove.

"A na nama danas je da temelje koje smo osvojili na Berlinskom kongresu i žrtvu učesnika 13. julskog ustanka koju smo dali u narodnooslobodilačkoj borbi, ugradimo u našu budućnost i budućnost naše djece", rekao je Milatović.

Povodom 13. jula, Dana državnosti neradni dani su 13. i 14. jul.

Bonus video: