Injac i Borovinić Bojović položile vijenac na spomenik Partizanu borcu: Počast onima koji su utemeljili državnost

"Antifašistička borba i posvećenost pravdi i jednakosti neodvojive niti crnogorskih istorijskih zalaganja i težnje da Crna Gora uvijek bude na putu napretka", kazala je Injac

2062 pregleda 6 komentar(a)
Borovinić Bojović i Injac poloćile vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici, Foto: Glavni grad
Borovinić Bojović i Injac poloćile vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici, Foto: Glavni grad

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović položile su vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici, povodom 13. jula Dana državnosti.

One su, kako je saopšteno iz Glavnog grada, obilježavanjem ovog datuma ukazale na "hrabrost i odlučnost crnogorskog naroda".

“Uz osjećaje dubokog poštovanja prema našoj slavnoj istoriji, obilježavanjem 13. jula Dana državnosti, ukazujemo na hrabrost i odlučnost crnogorskog naroda. U znak sjećanja na 1878. godinu, kada je Crne Gora na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država i 1941. godinu kada je naš narod podigao ustanak protiv fašizma, odajemo počast svima koji su, vjerujući u najuzvišenije ideale slobode, postavili temelje naše državnosti", kazala je Injac.

Borovinić Bojović i Injac poloćile vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici
Borovinić Bojović i Injac poloćile vijenac na spomenik Partizanu borcu na Goricifoto: Glavni grad

Ona je dodala da su antifašistička borba i posvećenost pravdi i jednakosti neodvojive niti crnogorskih istorijskih zalaganja i težnje da Crna Gora uvijek bude na putu napretka.

Bonus video: