Herceg Novi: Ugašen manji šumski požar u Mardarima

Akcija dobrovoljnih vatrogasaca na Luštici

4625 pregleda 4 komentar(a)
Sa mjesta požara, Foto: DVD Krtoli
Sa mjesta požara, Foto: DVD Krtoli

U reonu sela Mardari, na granici opština Tivat i Herceg Novi uspješno je danas ugašen šumski požar manjih razmjera.

U 14:25 sati Dobrovoljno vatrogasno društvo “Krtoli” iz Radovića je primilo prijavu od strane Operativno-komunikacionog centra MUP-a, da je buknuo požar blizu Mardara, opština Herceg Novi.

Istovremeno je alarmirana i Služba zaštite opštine Tivat - saopštili su iz DVD-a “Krtoli”.

Dežurne ekipe DVD “Krtoli” i Službe zaštite i spašavanja Tivat su u najkraćem roku izašle na lice mjesta i zajedničkim naporima, požar je lokalizovan u najkraćem mogućem roku.

Već u 15:05 požar je potpuno lokalizovan i ugašen. Još jednom se pokazala kao izuzetno dobra i efikasna odluka rukovodstva opštine Tivat o uvođenju stalnog dežurstva u DVD “Krtoli”- kazao je član rukovodstva ovog volonterskog vatrogasnog drušptva Ivan Starčević koji se zahvalio i savjesnim građanima na ažurnoj dojavi o požaru pa su ga vatrogasne ekipe pravovremenom intervencijom mogle savladati prije nego što se plamen proširio na veću površinu makije i niskog rastinja na ovom dijelu luštičkog poluostrva.

“Istovremeno, molimo i podsjećamo sve građane da poštuju naredbu o zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru, kao i da se uzdrže od bacanja zapaljivih predmeta iz vozila”- naveo je Starčević i podsjetio da je zakonom, za izazivanje požara zaprijećena kazna od šest mjeseci do 12 godina zatvora.

Bonus video: