DRI: RTCG da dostavi izvještaj za 11 preporuka koje nisu u potpunosti realizovane

Državna revizorska institucija izrazila uslovno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj RTCG-a za 2021. godinu i uslovno mišljenje na usklađenost poslovanja sa propisima

4242 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Državna revizorska institucija (DRI) je objavila Izvještaj o realizaciji preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Radio-televizije Crne Gore (RTCG) za 2021. godinu, u kojem je izrazila uslovno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj za 2021. godinu i uslovno mišljenje na usklađenost poslovanja sa propisima.

Iz DRI su saopštili da je, u skladu sa metodologijom za praćenje i kontrolu realizaciju preporuka, RTCG toj instituciji blagovremeno dostavio Akcioni plan i Izvještaj o realizaciji preporuka.

"Revizorski tim DRI izvršio je dokumentacionu i terensku provjeru i kontrolu realizacije 18 preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Radio televizije Crne Gore za 2021. godinu. Nadležni Kolegijum DRI u sastavu dr Branislav Radulović (rukovodilac Kolegijuma) i g. Zoran Jelić (član Kolegijuma), je na bazi izvršenih provjera državnih revizora zaključio da je Radio televizija Crne Gore realizovala 7 preporuka i djelimično realizovala 11 preporuka", navode iz DRI.

RTCG je dužan da u roku od šest mjeseci dostavi novi Izvještaj o realizaciji preporuka za 11 preporuka, za koje je ocijenjeno da nijesu u potpunosti realizovane.

Bonus video: