Crveni krst organizovao akciju: 50 ljudi dobrovoljno dalo krv u Podgorici i Nikšiću

Plan je i da četiri zaposlenih MUP-a dobrovljno da krv u Beranama u ponedjeljak

3802 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa akcije dobrovoljnog davanja krvi, Foto: Crveni krst Crne Gore
Detalj sa akcije dobrovoljnog davanja krvi, Foto: Crveni krst Crne Gore

Crveni krst Crne Gore je danas organizovao još jednu uspješnu akciju dobrovoljnog davanja krvi na koju se odazvalo 40 davalaca u Podgorici, saopšteno je iz te organizacije.

"Takođe, u sklopu akcije u Nikšiću je darovalo krv 10 zaposlenih MUP-a, a plan je i da njih četiri dobrovljno da krv u Beranama u ponedjeljak", dodaje se.

Detalj sa akcije dobrovoljnog davanja krvi
Detalj sa akcije dobrovoljnog davanja krvi foto: Crveni krst Crne Gore

Iz Crvenog krsta su saopštili da su u Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore razgovarali sa Stevanom Stanišićem iz kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori koji je više puta do sada darovao krv.

Stanišić je istakao važnost dobrovoljnog davanja krvi posebno tokom ljetnjih mjeseci kada je potrebno obezbijediti više jedinica krvi, te je pozvao sve koji mogu da doniraju krv to i urade jer će tim činom nekome spasiti život.

Iz Crvenog krsta su saopštili da su razgovarali smo Sandrom Rovčanin iz Instituta za standardizaciju Crne Gore koja drugi put donira krv, a prvi put dobrovoljno.

Rovčanin je poručila svima koji su u mogućnosti da postanu dobrovoljni davaoci krvi da to i učine, da budu hrabri i vode se mišlju da svojim humanim činom spašavaju živote.

Miljan Mijatović iz Crnogorske komercijalne banke kaže da je darivanje krvi naše malo koje nekome mnogo znači.

Dodaje da je osjećaj zadovoljstva nakon davanja krvi neprocjenjiv, te da ne treba strah da nas spriječava da postanemo dobrovoljni davaoci krvi, već da nas motiviše sam cilj – spas nečijeg života.

Iz Crvenog krtsta su zahvalili svim dobrovoljnim davaocima krvi koji, kako se navodi, kako danas tako i svakog puta kada daruju krv, spašavaju živote.

Bonus video: