Na Cetinju postavljene posude sa vodom za napuštene životinje

U pitanju je, kako su kazali iz Prijestonice, privremena i preventivna mjera u cilju zaštite životinja, do izgradnje prihvatilišta

2161 pregleda 40 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Prijestonica Cetinje
Foto: Prijestonica Cetinje

Sekretarijat za stambeno komunalne poslove i saobraćaj i Služba zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje su, zbog ekstremnih vrućina, pokrenuli akciju postavljanja posuda za vodu za napuštene životinje.

"Posude sa vodom postavljene su na više lokacija u gradu: u gradskim parkovima, na Studentskom trgu, kod Ljetnje pozornice, kod spomenika Lovćenska vila, u Bajicama, naselju Gipos i drugim lokacijama u gradu, a službe Prijestonice Cetinje će ih u narednom periodu redovno dopunjavati svježom vodom", navodi se u saopštenju.

posude za pse Cetinje
foto: Prijestonica Cetinje

U pitanju je, kako su kazali, privremena i preventivna mjera u cilju zaštite životinja, do izgradnje prihvatilišta u industrijskoj zoni Zagrablje - mjesta na kojem će se životinje adekvatno zbrinjavati i dobiti odgovarajuću njegu, nakon čega će ih biti moguće i udomiti.

posude za pse Cetinje
foto: Prijestonica Cetinje

"Pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da se pridruže akciji kako bismo životinjama zajednički olakšali tople ljetnje dane", zaključuju iz Prijestonice.

Bonus video: