DRI: Značajni nedostaci u evidenciji prihoda, rashoda, obaveza i imovine Opštine Andrijevica

Revizori utvrdili i značajne nedostatke kod naplate sopstvenih prihoda Opštine

2523 pregleda 0 komentar(a)
Foto: DRI
Foto: DRI

Državna revizorska institucija (DRI) je obavila kontrolnu reviziju realizacije preporuka iz Izvještaja o reviziji Završnog računa budžeta Opštine Andrijevica za 2019. godinu, kojom je utvrđeno da i dalje postoje značajni nedostaci u evidenciji prihoda, rashoda, obaveza i imovine Opštine, kao i kod naplate sopstvenih prihoda te lokalne samouprave.

DRI je, kako je saopšteno, prilikom revizije Završnog računa budžeta Opštine Andrijevica za 2019. godinu, izradila ukupno 23 preporuke. Kontrolnom revizijom je utvrđeno da je, od 23 preporuke koje su date Opštini, realizovano njih devet, sedam preporuka nije realizovano, dok je sedam preporuka realizovano djelimično.

"Nadležni Kolegijum DRI u sastavu Zoran Jelić (Senator – rukovodilac Kolegijuma) i Nikola Kovačević (Predsjedavajući Senatom – član Kolegijuma), utvrdio je da obim i karakter utvrđenih nepravilnosti i nedostataka kod subjekta revizije nalaže da se sa sadržajem Izvještaja upozna Skupština Opštine Andrijevica radi preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti, Ministarstvo finansija i Ministarstvo javne uprave kao organi koji vrše nadzor nad radom lokalnih samouprava", navodi se u saopštenju.

Izvještaj DRI će biti dostavljen skupštinskom Odboru za ekonomiju, finansije i budžet, kao i Zajednici opština.

Opština Andrijevica je dužna da do 15. septembra dostavi DRI Plan aktivnosti za realizaciju djelimično realizovanih i nerealizovanih preporuka sa mjerama, nosiocima aktivnosti i rokovima. Opština je takođe dužna da do 31. januara iduće godine izvrši realizaciju djelimično realizovanih i nerealizovanih preporuka i da u zadatom roku izvijesti Državnu revizorsku instituciju o stepenu njihove realizacije.

Bonus video: